A hosszú, dús lobonc csodásan mutat egészen addig, amíg a tincsek egészségesen ragyognak, és nem kopnak el. Ám, ha töredezett, szálkás, sprőd tapintású a haj, már nem a megjelenés éke, csupán rontja az összhatást. Megesik, hogy a hajvágás szükségessé válik, és nem a stílusváltás vágya, vagy a divat vezérli az új frizura bevállalását. A végeredmény azonban még így is okozhat meglepetést, sőt, egy jó fazonnal tökéletes lehet az átalakulás!

hirdetés

A hosszú haj sokféleképpen alakítható, formázható, de gyakran pont ez okozza a vesztét. Az állandó vasalgatást, beszárítást, kontykészítést, festést és göndörítést megsínylik a tincsek, így megesik, hogy szárazzá, töredezetté, szálkássá válnak.

Egy darabig kezelhető a probléma megfelelő ápolással, ám van az a pont, amikor már szükségessé, vagy úgymond elkerülhetetlenné válik a hajvágás. Az új frizura azonban nem minden esetben jelent egyet a veszteséggel, sőt, van, amikor csodás új stílust hoz magával az átalakulás!

A szálkás haj és a régi stílus is odaveszett, ám sokkal több pluszt adott az új frizura

Van, aki nem szívesen válik meg a hosszú tincseitől, de egy idő után besokall, mert a töredezett szálak viszonylag nagy macerával járnak. Amikor nem egy divatinspiráció, vagy a változásra való erős vágy űzi az embert a fodrász székébe, nyilván jóval nagyobb félelem és szorongás övezi az új frizura gondolatát. Ráadásul sokszor a töredezés mértéke határozza meg, mennyi tartható meg a hajhosszból, így a legtöbb esetben kötöttebb a fazonválasztás.

Ez a nő sokáig elégedett volt természetesen göndör, dús hajával, ám ahhoz, hogy a hosszú tincsek megtartsák a loknikat, rengeteg hajformázó kencét kellett használnia. Sosem érezte azt, hogy a rövid frizura az ő stílusa lenne, de egy idő után rá kellett döbbennie, mennyire tönkretette a tekintélyes hajkoronáját az állandó göndörítéssel és beszárítással.

 

A sok vegyszertől és gyakori hőhatástól elkoptak, eltöredeztek a korábban erős, vastag szálak, és már csak hosszadalmas procedúrával és még több kencével tudott egészségesnek kinéző, bongyor frizurát varázsolni magának. Végül azért szánta rá magát a drasztikus átfazonírozásra, mert féltette a haját, és azt szerette volna, ha kezelhetőbbé válnak a tincsei.

Egy aszimmetrikus pixie fazon mellett döntött, amely óriási váltás volt számára a hatalmas lobonc után. Bár elsőre szokatlan volt neki az új frizura, nem bánta meg, hogy megszabadult a szálkás haj látványától, az átalakulásnak köszönhetően a stílusa is sokat változott.

Az alábbi hölgy arcán jól látszik a kezdeti vonakodás, ám a végeredmény láttán nem bánta meg, hogy beáldozta a szőkítéstől kiszáradt, eltöredezett tincseit egy új frizura kedvéért. Nem csupán a szálkás haj tűnt el, hanem a bizonytalanság is a szeméből.

A hajhossz ugyan lényegesen lecsökkent, de az önbizalma nagyot nőtt a vállig érő, nőies bobfazonnak köszönhetően. Így egészségesebb látványt nyújt a haja, ráadásul ultrasikkes is, ezáltal felerősítette nőiességét.

Bruna Rodrigues átváltozása szintén látványos és inspiráló. A fiatal modell megjelenésében mindig is nagy szerepet játszott dús, erős szálú, hosszú hajkoronája, a gyakori hajfestés azonban nem tett jót a hajvégeknek.

Bár elég lett volna csak egy frissítő hajvágást kérnie, ő úgy döntött, hogy egy beteg gyermekeket segítő alapítványnak adományozza vastag szálú haját, ami tökéletesen alkalmas a parókakészítésre. A jótékony felajánlás azonban a stílusára is hatást gyakorolt, az új, rövid frizura nem csupán jól áll neki, hanem sokkal karakteresebbé, vagányabbá tette a megjelenését.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés