A drasztikus szőkítéstől tönkrement frizura sokszor még megmenthető, ám vannak olyan félresikerült esetek, amikor már csak a hajvágás segít. A fodrász rövidebbre vágta a tincseket, de az így kapott nőies frizura tényleg telitalálat!

hirdetés

Sérült, tönkrement frizura, amin csak a hajvágás segít: nőies rövid fazon mentette a helyzetet

A haj szerkezete elképesztően sérülékeny, mindenféle belső, illetve külső hatásra és változásra azonnal reagál. Ám általánosságban véve az sem mindegy, hogy vékony vagy erős szálú hajról van szó – hiszen egészen eltérő az ellenálló képességük –, a rendszeres, drasztikus szőkítés tulajdonképpen minden hajtípus állapotát próbára teszi. Legyen szó egyenes, hullámos, göndör, erőtlen vagy dús és vastag szálú frizuráról, a rosszul kivitelezett, vagy túl gyakran alkalmazott szőkítés könnyedén a tincsek töredezését, kiszáradását okozhatja.

Sötét tónusú haj esetében semmiképp nem érdemes otthon mesterkedni a szőkítőporral. Minden alkalommal célszerű szakember segítségét kérni a folyamatban, ugyanis elegendő egy apró hiba, s a haj máris töredezetté, szárazzá és sérültté válik. Noha a probléma sokszor orvosolható, előfordul, hogy csak az olló jelenthet látványos megoldást.

A videóban látható hölgy hajvégeit szinte teljesen tönkretette a szőkítés. A profi kezelések és pakolások sem adták volna vissza a tincsek ragyogását. A fodrász egy nőies, sikkes rövid frizurával mentette a helyzetet, az eredmény pedig önmagáért beszél.

A szőkítés okozta károk talán még aggasztóbbak tudnak lenni, ha eleve rövid frizurával történik a baleset. Sokan azt gondolják, hogy a hosszú stílusból könnyedén lehet még sikkes rövidet alkotni, ám a már eleve váll felett végződő tincsekből nehéz elővarázsolni a nőies megjelenést. Szerencsére egy profi fodrász számára semmi nem lehetetlen, bármilyen hajtömegből ki tudja hozni a maximumot.

Noha számos esetben a megfelelő hajkezelések és hatóanyagok segítségével, valamint egy könnyed frissítő hajvágással még simán menthető a helyzet, előfordulnak olyan félresikerült esetek, hogy már csak a drasztikus fazonváltás segíthet a nőies, finom megjelenés megőrzésében. Ilyenkor nem szabad megrémülni egy látványosabb átalakulástól és a rövid frizurától sem! A nőiességet és a vonzerőt nem a haj hosszában kell mérni. Egy egészséges, stílusos rövid fazon pedig sokkal sikkesebb hatást kelt, mint egy agyonszőkített, száraz és töredezett hosszú frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés