Sok esetben nem is a ruha kiválasztása okozza a legnagyobb problémát, hanem az alkalomhoz, valamint a szetthez illő hajviselet megálmodása. A hosszú hajból bármilyen stílust ki lehet hozni, az eredménynek csupán a kreativitás szab határt. Ám néha a várva várt ihlet nem érkezik meg. Ha elegáns frizura elkészítésére van szükség, érdemes előkapni ezt az öt fazont.

hirdetés

 

Ez az 5 elegáns frizura könnyedén elkészíthető hosszú hajból

A fonott konty nem egy ördöngösség

A fonás már önmagában elképesztően elegáns lehet, egy kis precizitást és kifinomultságot kölcsönöz a hajzuhatagnak. Ha nem szimpla konty készül egy hajfánk segítségével, hanem fonott tincsekből áll a kreáció, máris melósabbnak tűnik a végeredmény. Ám nem kell vért izzadni ezekért a fazonokért sem, csupán a megfelelő technikára van szükség ahhoz, hogy ne álljon összevissza, és gyönyörűen mutasson.

Egy szimpla lófarok is lehet elegáns

Ha már nem sok idő maradt a készülődésre, ám mégsem egy szimpla lófarokkal szeretnél megjelenni az eseményen, könnyedén feldobható ez az egyszerű fazon is. Pár apró mozdulattal elrejthető a hajgumi, így máris szofisztikáltabb és nőiesebb lesz a végeredmény. Ezt a fazont akár egy elegáns hajcsattal is ki lehet egészíteni, így garantált lesz a siker.

Stílusos konty, hajfánk nélkül

Sokan nem szeretik a hajfánkot, hiszen ha a hajmennyiség nem egyenletesen van eloszlatva rajta, könnyedén láthatóvá válik a segédeszköz, ami valljuk be, nem túlzottan esztétikus. Egy szimpla konty is lehet brutálisan sikkes, és még csak túlzott precizitásra sincs hozzá szükség. Ez a fazon tökéletesen megtestesíti a lezser eleganciát. A laza, hanyag tincsek játékosságot visznek az egyébként észbontóan nőies eredménybe.

 

Ha nincs idő hajmosásra, de a ruhához a kiengedett lobonc passzol

Szinte minden nő járt már úgy, hogy a készülődés közben döbben rá, igencsak ideje lett volna már egy hajmosásnak. Egyes ruhadarabok nem bírják el a kontyba fogott fazonokat, mindenképp szükség van a hosszú tincsek láthatóságára. Ebben az esetben tökéletes megoldás a hajzuhatag felső harmadának összefogása, hiszen ez a stílus eltakarja a már zsírosodó hajtöveket. Ezt is lehet kifejezetten elegánsan és sikkesen csinálni, csupán pár szilikon hajgumira van hozzá szükség.

A legelegánsabb az egyik legegyszerűbb

Egy laza kontyot könnyedén fel lehet dobni egy féloldalas fonat segítségével. Az utolsó pillanatig felemásnak és furcsának fog hatni ez a frizura, azonban amint elkészül, egyszerűen zseniális a végeredmény. Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan elegáns megjelenést kölcsönöz. A tartósságához jó pár hullámcsatra szükség lesz, pláne frissen mosott hajkorona esetén.

Ez az öt elegáns frizura könnyedén elkészíthető hosszú hajból , ám eleinte igencsak időigényes lehet. Amíg valaki nem rendelkezik kellő rutinnal, nem tanácsos a készülődés legvégére hagyni az elkészítésüket. Érdemes őket gyakorolni, bárkit kihúznak a pácból egy-egy esemény előtt, hiszen gyakorlatilag bármilyen ruhához és alkalomhoz tökéletesen passzolnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés