Nem csak loknikkal készülhet elegáns frizura vállig érő hajból, számos más lehetőség rejlik még a félhosszú fazonban. Ezekkel a variációkkal bármikor feldobhatod a megjelenésedet, de különleges alkalmakra éppúgy elsüthetők.

hirdetés

A long bob elképesztően népszerű az elmúlt időszakban, a hírességek is gyakran választják ezt a vállig érő, észbontóan csinos fazont. A szimpla hétköznapokban nincs is vele gond, gondolják sokan, ám amint egy elegánsabb szetthez kell kreálni valamit, máris problémába ütköznek. Aki már régóta kacérkodik a hajvágás gondolatával, és a hosszabb bobfazont nézte ki magának, nyugodtan vállalja be ezt a trendi frizurát, hiszen legalább annyi lehetőség rejlik benne, mint a hosszú tincsekben.

Csodás frizura készíthető vállig érő hajból: elegáns variációk lépésről lépésre

Akinek vállig ér a haja, nagy eséllyel kiengedve hordja a leggyakrabban a hétköznapok során. Ám vannak olyan szettek, illetve olyan nívósabb alkalmak, amikor a megjelenést érdemes feldobni egy extra frizurával. A vállig érő fazonból sem ördöngösség irtó különleges, nőies hajviseletet varázsolni.

A legnagyobb problémát az alsó tincsek okozhatják, hiszen ezek jóval rövidebbek, mint a hajtömeg nagyobb része. Sokan azért nem kísérleteznek a kontyokkal, mert körülbelül két másodperc alatt kikandikálnak az alsó szálak, ami szedett-vetetté formálja az összhatást. Ám ez a probléma könnyedén orvosolható, csupán egy szilikon hajgumi és két hullámcsat szükséges hozzá.

Kifinomultan nőies konty, ami elrejti az alsó, rövid szálakat

Egy csinos kis konty akár elegánsabb eseményeken is megállja a helyét, de egy szimpla munkanapon, blézeres szettel kombinálva éppúgy emeli a megjelenés fényét. Kényelmes viselet, miközben mégsem egy szimpla lófarok, ettől válik igazán kifinomulttá és különlegessé.

Az alsó tincsek elrejtése nem egy lehetetlen küldetés, csupán egy szilikon hajgumira és két hullámcsatra van szükség hozzá. Le kell választani a tarkónál található rövidebb részt, ez körülbelül a hajzuhatag egynegyedét teszi ki. Ezt az adagot össze kell fogni a szilikongumi segítségével, majd pici kontyot kreálva belőle máris eltűnik a hajzuhatag alatt. Nem gond, ha nem sikerül gyönyörűen a mini verzió, hiszen nem fog látszódni, ha elkészül a frizura.

 

Egy egyszerű háromágú fonattal különleges, dús hatású frizura készíthető a vállig érő hajból, mindenféle nehézség és aprólékosság nélkül, a videóban látható módon. Még csak mesterfodrász sem kell hozzá, bárki segíthet a folyamatban, az eredmény pedig önmagáért beszél. Elegánsabb eseményeken, de akár egy baráti találkozón, randevún vagy egyszerű munkanapon is megállja a helyét ez a nőies stílus.

Elegáns frizura saját kezűleg

Nem feltétlenül van szükség mások segítségére ahhoz, hogy nőies, kifinomult frizura készüljön a vállig érő hajból. Sokszor még egyszerűbb elbánni a rövidebb tincsekkel, mint a méteres hosszúságú szálakkal, hiszen kevésbé gabalyodnak össze. Egy kis gyakorlással pillanatok alatt lenyűgöző hatást kelthet a haj, ha ezeket a technikákat beveted.

 

A szimpla lófarok helyett érdemes csavarni egyet az eredményen. Az elülső tincseket használva könnyedén eltakarható a hajgumi, ami sokkal kifinomultabb, nőiesebb hatást kelt majd. Ráadásul, ha még marad két perc a készülődésből, ez a fazon pillanatok alatt csinos kis konttyá alakítható, csupán egy szilikon hajgumi és pár hullámcsat segítségével.

Egy egyszerű fonat mindent nőiessé varázsol, ez a vállig érő frizura esetén sincs másképp. Ha valaki tud fonni, egy ilyen fazon garantáltan nem okoz számára nehézséget, és máris kész az elegáns, nőies konty, ami bármilyen eseményhez remekül passzol.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés