A maszkviselés miatt most különösen nagy figyelem irányul a tekintetre, ezért érdemes a szokottnál jobban hangsúlyozni. Az erőteljes szemsmink nem mindig célravezető, ám a szemforma szerinti trükkök bevetésével, akkor is szépen kiemelheted a pillantásod, ha lágyabb, visszafogottabb árnyalatokat alkalmazol.

hirdetés

A maszk nagyon hasznos a járványhelyzet időszakában, és bár nem mindig a legkényelmesebb viselet, a mások egészségének védelme, illetve önmagunk megóvása, igazán megéri a vele járó áldozatokat. Igen, a sminkelést sem könnyíti meg, a teljes makeupot pedig jó időre kispadra küldte, hiszen felesleges alapozással, kontúrozással bajlódni, ha úgyis az arcot fedő textilre tapad a festék.

Noha jelenleg ez a legkisebb gond a mindennapok lebonyolításában, teljesen természetes, ha a megszokott dolgok hiányoznak. A közérzet javítása nagyon fontos ebben az élethelyzetben, amire az önbizalom éppúgy hatással van. Érthető az is, ha nem szeretnénk úgy érezni, hogy eltűnünk a maszk takarásában, erre azonban nagyszerű gyógyír lehet egy csodás szemsmink, mely egyszerű trükkökkel tökéletesíti a szemformát.

Mivel az arcmimikánk most nem igazán látható, érdemes a tekintetet előtérbe helyezni, hiszen ezzel tudjuk a leginkább kifejezni önmagunkat, amikor nem beszélünk.

Gyönyörű szemsmink tekintetre szabva: tippek szemforma szerint

Ha eddig csak a szempillaspirállal kötöttél barátságot, nem árt picit bővíteni a sminktudásod, hogy megfelelően hangsúlyozhasd a szemeidet. Most nem a szemszín lesz mérvadó, persze jó, ha tudod, milyen tónusok passzolnak hozzá. Apró sminkes trükköket szedtünk össze, melyek finoman korrigálják a szemformát, és igézővé varázsolják a pillantást.

Mandulavágású szemek

A gyönyörű mandulavágású forma nem igényel kijavítást, igazgatást. Most egyébként is minden divatos smink arra törekszik, hogy kicsit elnyújtsa a kerek szemeket, ezáltal titokzatosabbá és nőiesen vonzóvá tegye a tekintetet. Kiemelésre azonban szükség lehet, amivel igazán nem kell sokat bajlódnod. A szemhéjra világos, pasztelles, vagy natúr árnyalat kerüljön, ami megnyitja a szemeket. A külső szemzugok felé haladva azonban fokozatosan mélyebb tónust vigyél fel.

Megfelelő ecsettel mosd össze a színeket, hogy ne különüljenek el egymástól éles vonallal. Ha a külső szemzug kissé lefelé konyul, a szemhéjpúdert satírozd felfelé azon a részen, mint a most divatos rókaszemsminknél.

 

Gondolatban kösd össze a külső szemzugot a szemöldök végével, és próbáld meg azt a szöget követni az árnyalással. Nem kell egészen addig felhúzni a színeket, csupán az iránymutatód legyen az a vonal. A belső szemzugba rakj fel egy leheletnyi csillámos púdert: lehetőleg finom, nappal sem tolakodó, gyöngyházas árnyalatokat használj.

Csak a felső pillasort hangsúlyozd, a külső szemzug felé haladva többször is áthúzhatod a szálakon a szempillaspirált, vagy tincses, hosszabb műszempillákat tehetsz fel erre a területre.

Kerek szemek

A nagy, kerek babaszemek kiemelés nélkül is feltűnőek, de sokan nem szeretik, hogy kislányos kifejezést ad az arcuknak. A nőiesen vonzó, sejtelmes pillantás érdekében, érdemes optikailag elnyújtani a szemformát, de épp csak leheletnyi korrekcióval.

 

Ha a fekete szemhéjtust nem pipaként felfelé kanyarintva, hanem laposabb ívben teszed fel, máris oválisabb lesz a szemformád, de ugyanígy a szemhéjárnyalással is játszadozhatsz: bátrabban használhatsz sötétebb, mélyebb tónusokat, de nappali sminknél nem érdemes túlzásokba esni. Ha jól áll a csokoládébarna, franciás, elmosott cicasminket készíthetsz vele, ami kicsit túlszalad a szem vonalán.

Az alsó pillasoron semmiképp se alkalmazz szempillaspirált, mert az inkább tágra nyitja a tekintetet. Kizárólag a felső pillákat fesd át, alul pedig mélyebb tónusú szemhéjpúdert maszatolj el a pillák tövében. A vízvonalat szintén barnás, vagy sötét árnyalattal árnyékold, ez látszólag összébb nyomja a kerek szemeket.

Mélyen ülő, kis szemek

Mivel a sötét színek optikailag keskenyítik a szemrést, jobb, ha a világos, pasztelles vonalon maradsz. A te szemeid nappal is bátran ragyoghatnak, ám érdemes visszafogott, leheletfinom csillogást alkalmazni. Válassz rózsaarany, pezsgő, esetleg gyöngyház- vagy selyemfényű árnyalatokat, lehetőleg a világos színtartományból.

A vízvonalat fehér, illetve bézs szemceruzával emeld ki, amitől nyitottabbá, tündöklőbbé és elevenebbé válik a tekintet. A kerek hatás érdekében, fesd sűrűre a szempilláidat, az alsó pillasoron a most divatos póklábeffektet is alkalmazhatod.

Rejtett szemhéj

Van, akinek genetikailag olyan a szemformája, hogy a mozgó szemhéj területéből szinte semmi nem látszik, de idővel a megereszkedés hatására is lejjebb kerülhet a mélyítővonal, vagyis a redőzés miatt rálóg a szemhéjra.

Ebben az estben nem csak a mozgó részre kell felvinni a szemhéjpúdert, hanem kicsit feljebb szaladhat a smink, határozott formát követve. A külső szemzug felé bátrabban használhatsz mélyebb, sötétebb tónusokat, melyeket a szemöldök felé haladva kissé moss el, hogy fokozatosan halványodjon a színátmenet.

 

Ügyelj rá, hogy szemfestés előtt jó minőségű primert használj, máskülönben a pigmentek összecsomósodhatnak, és megülhetnek a redőkben. A tusvonalat ne húzd túl a külső szemzugon, csak szorosan a pillák tövébe vidd fel, a felső vízvonalat pedig vízálló szemceruzával árnyald, hogy a szempillasor még nagyobb hangsúlyt kapjon.

A szempillaspirállal is trükközhetsz: kifelé haladva dolgozz vele erőteljesebben úgy, hogy a szálak hosszabbnak tűnjenek. Előtte használhatsz göndörítő eszközt, de csak a külső pillákon. Ha nem túl szűk a szemrés, az alsó pillasor is lehet hangsúlyosabb.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés