A lelógó szemhéj is sminkelhető szépen, pusztán pár extra trükk bevetésére van hozzá szükség. Attól függetlenül, hogy milyen a szem állapota, ezek mindenkinek segíteni fognak.

hirdetés

Vannak, akik már eleve lelógó, vagy rejtett, petyhüdt szemhéjjal születnek. Számukra az előnyös smink elkészítése több kihívást jelent, mivel a rosszul felvitt festék sokat ronthat a helyzeten, és a szem kisebbé, a tekintet pedig szomorkásabbá válhat.

Idővel viszont a legtöbb nőt utoléri a lelógó szemhéj problémája, hiszen a szem izmai renyhévé válnak, valamint megereszkedik a bőr, amely így rálóghat a mozgószemhéjra. Természetesen ennek megelőzésére vannak különféle kezelések, és ha már a látást is korlátozza, akkor javasolt a műtéti eljárás.

A lelógó szemhéj is lehet mutatós

Ha viszont csak kis esztétikai problémáról van szó, akkor érdemes olyan sminket készíteni, amellyel optikailag nagyobbnak tűnik a szem, és finomíthatóak vele a szemhéjráncok.

A legfontosabb, hogy miként kerülnek fel a színek a szemre. A sötétebb árnyalatokat a mélyítővonalra, míg a világosabbakat a mozgó szemhéjra érdemes felkenni. Ha ez fordítva történik, akkor az a tekintetet összenyomja, és pontosan a megereszkedett bőrt hangsúlyozza ki.

A színeket satírozd össze jól, mert így lesz szép és természetes hatású az átmenet. A tust, és a vastag vonalakat mellőzd, mivel a fekete szín csak kisebbíti a szemeket. Ehelyett használj szemceruzát, amellyel a szempillák tövét finoman rajzold át. Ha szeretnéd, meghosszabbíthatod a vonalat, érdemes felfelé rajzolni, mert ezzel nyílttá válik a tekintet. A szempilla-göndörítést lelógó szemhéj esetén sem érdemes elhagyni, sőt, ha ez kész, fesd ki a pillákat a szokásos spiráloddal. A videón jól látszik, hogy mennyit javíthat az összhatáson a szépen elkészített smink, míg a rosszul felvitt festék, pont a problémát hangsúlyozza ki.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés