Kacifántos szemfestési technikákkal Dunát lehetne rekeszteni, de nem mindenki olyan profi, hogy a gyakorlatban is jól alkalmazza azokat. Ám az egyszerű sminkek sem feltétlenül unalmasak, és néha elég csak egy kis inspiráció ahhoz, hogy ellenállhatatlanul vonzóvá varázsolják a barna szemeket.

A barna szemek tulajdonosai a legszerencsésebbek, hiszen gazdag színpalettából válogathatnak, akár nappali, akár éjjeli sminkről van szó. Azt azonban nem árt figyelembe venni, hogy a szemhéjárnyalás tónusait nem csupán a szivárványhártya, vagyis az írisz színe határozza meg, hanem a bőr, illetve az arcot keretező haj árnyalata is.

A barna szemekhez alapvetően meleg koloritok passzolnak, de azon úgyszintén sok múlik, hogy világos vagy sötét a bőr alapszíne, és milyen altónusokkal rendelkezik. Ráadásul a barna szempárban más árnyalatok is keveredhetnek.

Az íriszt mézbarna, borostyán, vagy zöldes foltok tarkíthatják, ami már önmagában is gyönyörű, ezért érdemes hasonló színekkel kiemelni a szexepilnek számító pöttyöcskéket. Az arany, mandula, pezsgő- és csokoládészínek az ősz és tavasz típusoknak egyaránt jól állnak.

7 egyszerű smink barna szemekhez

A most divatos csillogó, füstös, és franciás szemsminkekre is mutatunk egyszerű alternatívákat, melyekhez nem szükséges precízen kimódolt színrétegezés és szakértői kézügyesség.

 

Nőiesen letisztult, nappali és éjszakai szemsminkeket gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek inspirációt adhatnak, ha kifogytál az ötletekből. A kifinomult színválasztás teszi különlegessé ezeket a könnyen elkészíthető sminkeket, amiknek nehéz ellenállni.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés