A szemformádtól is függ, hogy kell megrajzolnod a cicasminket. Egy roppant egyszerű trükköt mutatunk, amivel kiderítheted, hová kerüljön a tusvonal, és milyen szögben íveljen.

Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, és Marilyn Monroe ma is sok jó példával szolgálhat számunkra, ha sminkről van szó. Mindhárman a cicasmink, vagyis a diszkrét tusvonal hívei voltak, amely tágra nyitja és kifejezővé varázsolja a tekintetet, amennyiben helyesen készítik el. Nőies sminkjük ma ismét divatos, és jól passzol a nyáresti bulikhoz, azonban nem mindegy, hová kerül az a bizonyos tusvonal, amely jó esetben felfelé húzza a tekintetet.

Brigitte Bardot és Audrey Hepburn is jól ismerte a cicasmink titkát. Képek: Herbert Dorfman/Corbis, Hulton Archive/Getty Images.

Így mérd be, hova kerüljön a tusvonal!

Először is fogj egy vonalzót, és helyezd az orrnyergedre úgy, hogy a belső szemzugokat összekötő képzeletbeli vonalat kövesse. Ezzel az egyszerű trükkel megállapíthatod, hogy milyen formájú a szemed, ugyanis ez a tény dönti el, hogy honnan induljon ki, és milyen szögben íveljen felfelé a tusvonal.

Ha a belső szemzugokhoz igazított vonalzó felső éle alá esik a külső szemzug, akkor az azt jelenti, hogy a szemformád a lefelé ívelő típusba tartozik, és mindenképp azon érdemes munkálkodnod, hogy optikailag felfelé húzd.

A mandulavágású szemek felső vonala általában felfelé ível, ebben az esetben könnyű dolgod van, csak követned kell a természet adta szöget, vagyis a külső szemzugból kiindulva, a szemöldök irányába haladva ajánlott megrajzolnod a tusvonalat. Ugyanez igaz a füstös cicasminkre is.

Marilyn Monroe jól trükközött a szemsminkjével, mely felfelé húzta a szemvonalát, így tágra nyitotta tekintetét. Képek: John Kobal Foundation, 20th Century-Fox/Getty Images.

Ha lefelé ível a felső pillasor és a szemvonalad, picit csalhatsz. A cicasmink kiindulópontjaként ne a külső szemzugot tekintsd, hanem pár milliméterrel feljebb helyezd a tusvonalat, amely nagyjából 15 fokos szöget zárjon be a külső szemzugból képzeletben meghúzott egyenes vonallal.

A helyes szög beméréséhez nem kell nagy matektudomány, egyszerűen csak képzelj el egy derékszöget, melynek csúcsa a külső szemzug. Ha szemmértékkel megfelezed, megkapod a 45 fokos szöget, amit három egyenlő részre osztva, nagyjából be tudod lőni a 15 fokos ívet, melyet a tusvonalnak követnie kell.

 

Ahhoz, hogy ráérezz, kezdetben végezhetsz próbasminket úgy, hogy szemceruzával halványan megrajzolod az egyenes segédvonalakat. A videó megmutatja, hogyan használd a vonalzót, és arra is rávilágít, hányféle szemforma és cicasmink létezik. Az irányelv azonban mindegyik esetében megegyezik: a szem vonalát felfelé kell húzni, hogy ne tűnjön durcásnak vagy szomorúnak a tekintet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés