A lelógó szemhéj sokaknál már negyvenéves korban megnehezíti a sminkelést. Nem kell megijedni, a füstös szemsmink ebben az esetben is szóba jöhet, de ahhoz, hogy az eredmény jól mutasson, muszáj technikailag másképp ügyeskedni, mint korábban. Érdemes a színhasználatot is alaposabban átgondolni.

hirdetés

Mohammed Hindash, dubaji fotós és sminkes, a szépségre fogékony szemeivel minden arcnak megtalálja azokat az előnyös területeit, amelyeket vétek lenne nem kihangsúlyozni. Ugyanakkor az apró hibák eltüntetéséhez is nagyon ért, mesteri fokon űzi a sminkelés optikai trükkjeit.

Legyen szó a hepehupás bőr kiegyenlítéséről, vagy a szűk szemrések tágra nyitásáról, az ő tippjeit biztos, hogy érdemes követni!

Lelógó szemhéj sminkelése: ez a füstös smink az egész arcot feszesebbnek mutatja

Bár nem mindenkinél nagyon látványos, a szemhéj lejjebb kerül az évek során. A megereszkedett bőr zártabb tekintetet eredményez, néha kicsit szomorkás hangulatot ad az arcnak. Ám a lelógó bőrredőkön is készíthető esztétikus szemsmink, mely optikailag felhúzza a szem lefelé irányuló vonalát, ezzel pedig frissebbnek, feszesebbnek mutatja az arcot.

A sminkes negyvenéves modelljén még nem annyira szembetűnő a szemhéjak fityegése, de a sminkmentes arcán megfigyelhető, hogy a mélyítő vonalnál már megszaporodtak a bőrredők.

 

Ezt egy gyönyörű, csokoládé árnyalású, füstös szemsminkkel igyekszik korrigálni Hindash, aki ezt az alkotását üzleti tárgyalásra, rendezvényre, éjszakai eseményekre egyaránt ajánlja. A színek finomításával azonban könnyedén nappali makeup kerekíthető belőle, ami magabiztossá és üdévé teszi a megjelenést.

Megfigyelhető, hogy ebben a bársonyosan lágy színkompozícióban nincsenek szigorú kontrasztok, hanem nagyon finom színátmenetekből áll. A belső szemzugok, illetve a szemhéjak belső területei világosabbak, majd a külső szemzug felé haladva fokozatosan sötétednek gyengéden elmosott, füstös árnyalatokkal.

A csokoládészínű keret gyönyörűen harmonizál a modell bőr- és szemtónusával, és ettől az egyensúlytól lágyabbnak tűnnek a vonások. Ahhoz azonban a smink technikai része járul hozzá, hogy a szemhéjak feszesebbnek, a tekintet pedig frissebbnek, nyitottabbnak tűnik.

A szemhéjárnyalás tulajdonképpen az alsó szemvonal felfelé irányuló meghosszabbítása. Ez optikailag felfelé húzza a külső szemzugokat.

A teljes smink összehangolt részleteit is érdemes megfigyelni. Nincsenek markáns kontúrok, és élesen elkülönülő színblokkok. Azok ugyanis szigorítanák és öregítenék a vonásokat. Az alapozáskor felkerülnek ugyan a sötétebb-világosabb színárnyalatok, de nagyon finomra hangolva.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés