Ilyen pillákat eddig csak a mesefilmek hősnőinél, és persze a hollywoodi díváknál láthattunk. Pedig a megvalósítása egyáltalán nem bonyolult, sminkes nélkül is bárki boldogulhat vele. Íme, a megoldás, hogy mitől lesz igazán legyezőszerű a műszempilla!

hirdetés

Idén a mandulavágású szemeket formáló sminkek a legdivatosabbak, melyek nem tágra nyitják, hanem épp ellenkezőleg, résnyire zárják a tekintetet. Ettől igézően csábító, és egyúttal titokzatos lesz a pillantás.

Míg a nyílt, kerek szemforma ártatlanságot sugall, a legyezőpillák mögül pislogó, réveteg nézés egy igazi vamp jellemzője. Nem véletlen, hogy Marilyn Monroe is hasonló trükkel élt, ő például csak a külső szemzug felett dúsította műszempillával a természetes szálakat. Így az ívelt, megerősített pillasor elnyújtotta a szem vonalát, és voilá, meg is valósult a rejtelmesen mély, ellenállhatatlan tekintet.

Egyetlen mozdulat, ami megváltoztatja a szemformát: új értelmet nyer tőle a műszempilla

Eddig csak filmes és színházi sminkesek éltek ezzel a trükkel, pedig egy szép alkalmi makeup sem lesz teátrális tőle. Ehhez viszont az kell, hogy a smink többi eleme visszafogott és lágy hatást keltsen. Vörös rúzzsal együtt, szerintünk már túl soknak bizonyul, a nőiesség hangsúlyozásához egyetlen látványos részlet is elég.

Műszempilla, ragasztó, tus és szempillaspirál kell hozzá, és persze, magabiztos kéz, ami nem remeg. Érdemes jól eltalálni azt a vonalat, amely megfelelő szögben hosszabbítja meg a külső szemzugot, ezáltal nem szomorkás, hanem gyönyörű mandulavágású szemeket varázsol.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés