Az év színét, vagyis a magenta energikus, melegebb változatát a sminkekbe sem nehéz beültetni, persze a finom egyensúlyra különösen érdemes odafigyelni. A Pantone által megjelölt Viva Magenta egy domináns, vibráló árnyalat, így, ha az öltözékben felbukkan, a szemsmink lehet finomabb, vagy egy visszafogottabb tónusával utalhat az uralkodó színre. Három csodás verziót mutatunk!

hirdetés

Eddig sem hiányoztak a ruhakínálatból a magenta különféle árnyalatai, a Pantone színválasztása után azonban megnőtt az érdeklődés az élénk tónusú divatcikkek iránt. Bár nincs könnyű dolga annak, aki egy magentában pompázó öltözékhez szeretné igazítani a sminkjét, azért lehetetlennek sem nevezhető a küldetés.

A Viva Magenta lágy, krémes színkeverék, ami magában hordozza a vörös szenvedélyességét és a pink édeskés hangulatát, így a hozzá passzoló szemsmink lehetőleg hasonló koloritokat tartalmazzon, vagy egy sokkal mélyebb, nyugodtabb színátmenetet vonultasson fel.

Csodás szemsmink 3 verzióban: mind jó választás magenta ruhákhoz

A videóban elsőként látható szemsmink a nyolcvanas évek hangulatát idézi meg finomabb, modernebb formában. Közepesen hűvös lilát, flamingórózsaszínt, valamint bézs árnyalatokat elegyít egymással, egy csipetnyi csillogással meghintve. Egy ilyen makeup az esti bulihoz éppúgy tökéletes választás lehet, mint egy elegánsabb alkalomra, ugyanakkor a csillámos pigmenteket elhagyva, egy szolidabb nappali sminkhez is tökéletesen passzolhat. Mivel igencsak nagy hangsúlyt ad a tekintetnek, az ajkakat már nem kell vibráló színnel kiemelni, natúr festést érdemes hozzá alkalmazni.

A lilás és rózsaszínes tónusok a zöld, a barna és a kék szemekhez egyaránt remekül illenek, ragyogóvá és titokzatossá varázsolják a tekintetet.

A második szemsmink egy olajos-barnás kombináció, amit a méregzöld és rozsdaszínű, csillogó pigmentek tesznek igazán elegánssá. Ez egy mély, nyugodt színhatású festés, melynek alapját a természetes földtónusok adják. Egy vibrálóan élénk, magentatónusú szett mellett nagyszerű összhangot teremt, miközben igéző pillantást garantál. Szinte minden szemszínhez ideális választás, ám a csillogó réteg ombre árnyalataival kedvedre játszadozhatsz.

A harmadik szemfestés a cut crease technikával készül, bézs, barna, fahéj és pink tónusok keverésével. A csillogó réteg finoman tartalmaz egy kis lilát és rózsaszínt, amit csak a mozgó szemhéj közepére kell felvinni. Visszafogottan bájos, ugyanakkor roppant elegáns.

Bármelyiket is választod, egy-egy magenta ruhadarabbal kombinálva harmonikus összképet fog alkotni, így biztos, hogy nem lesz túlzó vagy közönségesen harsány a megjelenésed.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés