A divatbemutatók nem csupán a fantasztikus ruhákról szólnak, noha a következő szezon trendjeinek felvonultatása a fő cél. A kulisszák mögé is érdemes bekukkantani, hiszen az olyan apró részletek éppúgy remek inspirációval szolgálnak, mint például a ruhákkal harmonizáló makeup, vagy annak a sikkes tónusai. A francia nők szerint a lenyűgöző őszi smink a vörös rúzs varázserejétől válik igazán vonzóvá, ám a klasszikus megjelenést más árnyalatokkal szintén fel lehet dobni. Akár már most kipróbálhatod a legújabb trendet!

hirdetés

Miközben a tavaszi szezon a púderes, könnyed árnyalatokról szólt, a nyári és őszi időszakban érdemes bátrabban bánni az élénk tónusokkal. A vörös rúzs hatása igencsak megosztó téma a nők között, hiszen egyesek szerint kifejezetten kihívó, míg mások úgy vélik, a szexi és vonzó külső alapfeltétele a dögös vörössel színezett ajak. A pirosra festett ajkak a natúr sminkből sem lógnak ki igazán, felpezsdítik, üdévé varázsolják az arcot akkor is, ha szempillasor és a szemhéj nem kap nagy hangsúlyt.

A francia haute couture divathét már az őszi szezon sminktrendjeit is előrevetítette, a vadítóan érzéki makeup lesz a kulcsa a sikkes, nőies megjelenésnek. A klasszikus verziót idén merészebbé varázsolja, hogy a szemkörnyékre szintén erőteljes tónusok kerülnek, ám míg az ajkak játékos vörös árnyalatokban pompáznak, a tekintet sejtelmesebb keretet kap.

 

A francia nők a vörös rúzs erejét használják az őszi smink tökéletesítésére

Sokan a láthatatlan sminkben, a natúr rúzsokban hisznek, ami csak egy minimális szinten változtatja meg az arc karakterét, nem hat túlzónak, és cseppet sem feltűnő vagy kihívó. A finom sminkek valóban sokat dobnak az összképen annak ellenére, hogy visszafogott, lágy tónusokból épülnek fel. Ám a divat most visszakanyarodik a régi klasszikusokhoz, a mozifilmek sminkjeiből merítve ihletet. A francia stílus alapjait elevenítik fel a kifutón felvonultatott sminktrendek mai divatszínekkel kombinálva, ám a bársonyos őszi árnyalatok abszolút nem keltenek harsány összhatást.

A vörös rúzs feltűnő ugyan, titka azonban abban rejlik, miként viseli az ember lánya. A klasszikus pirospozsgás száj lehet kihívóan tüzes és csábító, ugyanakkor az elegancia és a sejtelmes nőiesség sem áll tőle távol. Nem véletlen, hogy Marilyn Monroe is rendszeresen választotta ezt az ultradögös árnyalatot. Bizony-bizony át lehet esni a ló túloldalára a használatával, azonban nem feltétlenül a sminktermékek árnyalata számít, hanem maga az összkép. Összhang nélkül tolakodó, sőt, harsány is lehet egy ilyen rúzs viselete.

 

A francia divathéten már az őszi hangulathoz és a lágyabb fényekhez megálmodott sminkirányzatok kaptak hangsúlyt, ezeket a finoman összehangolt színeket azonban nyáron is érdemes lehet kipróbálni. A vörös rúzs mindent nőiesebbé és szexibbé varázsol, nem lehet vele hibázni. A lényeg az, hogy az élek szépen legyenek megfestve, hiszen elegendő egy apró pici kézremegés és hiba is ahhoz, hogy a feltűnő makeup eltorzítsa az arckaraktert. Szerencsére számos trükköt be lehet vetni a tökéletes ajkak eléréséhez.

 

A legújabb trend szerint jöhetnek a sötétebb tónusú szemfestékek, a lilás árnyalatok meglepően jól passzolnak a tüzes, vörös rúzsokhoz. Nem kell óvatoskodni a sminktermékekkel, az élénk színek ellenére nem kelt maszkszerű hatást az eredmény. Meg kell találni az arany középutat. Ha a szemekre és az ajkakra kerül a fókusz, nem érdemes túltolni a kontúrozást, nem kell agyonpirosítózni az orcát. Ettől áthatóvá és igézővé válik a tekintet, miközben a vörös ajkak szexi és nőies kisugárzást kölcsönöznek.

Ha a nyári hónapokhoz igazítod a trendet, mindenképp esti sminkbe kerüljenek bele a bársonyos lilás tónusok. Az alapozást ne vidd túlzásba, a piros rúzs előnye, hogy a finoman napbarnított bőrszín ragyogását is képes felerősíteni, ettől olyan hamvasnak, frissnek hat a kinézet.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikk képei: Kay-Paris Fernandes/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés