A nyolcvanas évek feltűnő, látványos elemeivel is készülhet finom, nőies smink. Az akkori trendek újra szárnyra kaptak, a retró láz felerősödésével pedig a jó öreg klasszikusok nem csupán az öltözködésben, hanem a frizurák, valamint a sikkes makeup-ok világában éppúgy megjelennek. Nem kell megijedni, a harsány, merész részletek háttérbe szorulnak, s egy megújult, frissítő formában bukkannak fel.

hirdetés

Tombol a retró láz, amely az öltözködésen túl a sminktrendeket éppúgy átformálja egy kicsit. A feltűnő, vagány és merész színek, erőteljes makeup-ok igencsak kimozdították az ember lányát a komfortzónájából. Sokan pedig azért könyörögtek, hogy az akkoriban menő részletek semmiképp ne térjenek vissza a későbbiekben. Akinek túl sok volt a nyolcvanas évek tomboló harsánysága, annak van egy rossz hírünk. Bizony-bizony a feltűnő, egyedülálló megjelenés újra népszerű, azonban mindenképpen fontos megemlíteni, hogy az akkori trendek megújult, finomabb formában térnek vissza.

Valószínűleg senki nem fog rikító pink szemhéjfestékkel és pandaszemekkel rohangálni az utcán egy erőteljes, mélybarna vagy metálbordó rúzs kíséretében. A trendek rendszerint visszatérnek, azonban amennyiben talpon szeretnének maradni és be szeretnének épülni az aktuális divatba, mindenképpen alkalmazkodniuk kell a jelenlegi stílusrészletekhez. A sminkek terén érdekes, hogy a nyolcvanas évek merészsége éppen akkor kopogtat az ajtón, amikor a makeupok elindultak egy letisztult, természetes irányba. Ez a kombináció valóban érdekes, izgalmas eredményt ígér.

Whitney Houston egykor simán bevállalta a feltűnőbb metálszíneket, az ütős kék és lila szemhéjpúdereket választotta a palettáról.

Képek: Bob Scott/Fotos International/Kent Gavin/Mirrorpix/Getty Images.

 

Az egykori trendek megújult formában térnek vissza

Csillogó, metálfényű árnyalatok

A csillogó, metálfényű árnyalatok a nyolcvanas évek egyik legkedveltebb sminkelemei voltak. Segítségükkel könnyedén lehetett feltűnő, határozottan merész, mégis nőies és vonzó makeupot készíteni. Brooke Shields nem csupán a szemhéján viselte a sikkes, metálos tónusokat, a szájára éppúgy felkente a menő rúzsokat.

Képek: Kypros/CBS via Getty Images/Getty Images.

 

Manapság némileg visszafogottabb formában jelentkezik a nyolcvanas évek divatja, a szemhéjpúderek nem metálpink és metálzöld színben pompáznak. Az arany, az ezüst, valamint a bronzos verziók azonban simán beleférnek, összességében elképesztően kifinomult és különleges összképet eredményeznek.

Képek: Amer Mohamad/Harper’s Bazaar Serbia.

 

Erős rúzs

Madonna és Samantha Fox egyaránt ikonikus alakja volt a nyolcvanas évek zenei és divatkorszakának. Imádták az erős, feltűnő árnyalatú rúzsokat, amelyek elképesztően dögössé varázsolták a megjelenésüket. A hatalmas natúrimádat után újból visszatérnek a merész színek, a vörös verziók abszolút viszik a prímet.

Képek: Vinnie Zuffante/Michael Ochs Archives/Getty Images.

 

Képek: Bob Riha Jr/WireImage/Getty Images.

 

Azért némi változás mégiscsak történt, még ha nem is a rúzsok színében. Az erőteljes árnyalat adott, ám amennyiben egy feltűnőbb szájkencére voksol valaki, a szemhéj, valamint a szemkörnyék finomabb sminket kap. Ettől kissé természetesebb hatást kelt az összkép, mint a nyolcvanas években, ezzel a technikával egészen kifinomult eredmény érhető el.

Képek: Per Appelgren/L’Officiel Thailand.

 

Füstös szemek

A füstös szemek inkább pandamaci szemek voltak a nyolcvanas években. Tina Turner sosem finomkodott a fekete szemceruzával.

Képek: Ross Marino/DENIZE alain/Sygma via Getty Images/Getty Images.

 

Noha manapság úgyszintén divattá vált a szemceruza erőteljesebb használata, a retró trend némileg finomabb formában köszön vissza. Ha füstösek a szemek, s jól körülhatárolható, merész fekete vonalak ékeskednek a szemkörnyéken, visszafogottabb rúzzsal egészül ki a smink. Amennyiben elmosottabb, s inkább szürkés tónusban pompázik a tekintet, még a vörös ajakkence is lazán belefér a nőies vonalba.

Képek: Andreas Ortner/Harper’s Bazaar Czech.

 

Finom smink a nyolcvanas évek stílusában

Noha a nyolcvanas évek sminkdivatját valóban a látványos tónuskavalkád, valamint a merész és egyedi megjelenés jellemezte, a kifinomult nőiességnek éppúgy helye volt a divatban. Nem mindenki vállalta be a pink és lila szemeket, valamint a csillogó, vakító sminket. Ennek ellenére a füstös tekintet még a visszafogottabb hölgyek esetében is szóba jöhetett, amely a megfelelő technikával remekül kiemelte az igéző tekintetet.

Ebben a videóban a sminkes egy érettebb, valamint egy fiatalabb nő arcán mutatja meg a korszak ikonikus, nőies sminkjét. Lépésről lépésre követhetők a mozdulatok, így akit rabul ejtett a retró hangulat, vagy épp nosztalgiázni szeretne egy kicsit, érdemes elkészítenie ezt a stílusos, sikkes verziót. A szimpla hétköznapokon, de fontosabb események alkalmával is megállja a helyét.

 

Kiemelt kép: Michael Ochs Archives/Getty Images.

Cikkfotók: Bob Scott/Fotos International/Kent Gavin/Mirrorpix/Vinnie Zuffante/Michael Ochs Archives/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images/Kypros/CBS via Getty Images/Ross Marino/DENIZE alain/Sygma via Getty Images/Getty Images/Per Appelgren/L’Officiel Thailand/Amer Mohamad/Harper’s Bazaar Serbia/Andreas Ortner/Harper’s Bazaar Czech.

  • Megosztás:
hirdetés