Az elmúlt években hatalmas reflektorfény jutott a szemsminkeknek. Sokáig a művészi pontossággal megrajzolt füstös technikák hódítottak, amiket a vibráló árnyalatokkal készülő makeupok tudtak csak lekörözni. Ám megérkezett az ősz újdonsága, ami mindent maga mögé utasít, hiszen a szirénszemsmink elképesztően igéző tekintetet varázsol.

hirdetés

A megfelelő smink elképesztően ki tudja emelni a tekintetet. A szépen felvitt festéktől fókuszba kerül és sokkal nyitottabbá válik, ettől pedig az egész megjelenés hangsúlyosabb, nőiesebb lesz. Ehhez sokan szemhéjtust használnak, mivel az ügyes kis eszközzel igazán szép cicaszem készíthető. Ám nem érdemes leragadni a jól ismert technikánál, a szirénszem trendje ugyanis látványosabb végeredményt garantál. A szirénszem vagy szirénszemsmink nem új keletű technika, de manapság igazán felkapottá vált.

A szirénszemsmink a legújabb őrület: egyszerűen elkészíthető

A különleges elnevezést egy sminkes találta ki, hiszen a festésnek köszönhetően a tekintet éppoly csábító lesz, mint ami a görög mitológia szirénalakjaira jellemző. Több festék kerül fel a szemre és annak környékére, ettől hangsúlyosabb, látványosabb lesz a tekintet. Az elkészítése sem annyira bonyolult, ha ügyesen kezeled a szemhéjtust, akkor mindenképp érdemes kipróbálni.

 

Elsőként a szirénszemsmink alapját kell elkészíteni, ehhez sötétebb szemhéjpúderra lesz szükség. Ezt hasonlóan kell felvinni, mintha klasszikus tusvonalat rajzolnál, ám bátran túlhúzhatod. Újdonság, hogy ebben az esetben a belső szemzugba is kerülhet a festékből. Nem kell vele spórolni, felvihetsz egy keveset belőle a vízvonalra. Nem muszáj túlságosan precíznek lenni, a füstös hatás csak még csábosabbá teszi a tekintetet.

Miután ezzel elkészültél, jöhet a szemhéjtus. Ezt a belső szemzugtól kezdve húzhatod, mehet a vízvonalra, és túl is kanyaríthatod a szem vonalán. A fekete festést egy kevés világos szemhéjpúderrel még jobban kiemelheted. Utolsó lépésként felkerülhet fekete szempillaspirál vagy esetleg műszempilla.

Így viselik a sztárok

Bella Hadid és Zendaya már többször jelentek meg ezzel a sminkkel. A manöken elsőként évekkel ezelőtt sütötte el egy kezdetleges változatát. A sminkese kevés festéket használt, és a tusvonal sem volt annyira hangsúlyos.

 

Zendaya sminkmestere ezzel ellentétben nem spórolt a festékkel, szép, szabályos vonalakat festett, egy kis színes szemfestékkel megbolondítva. Ez a verzió igazán frissnek hat, a szemszínnel harmonizáló smink pedig különlegessé varázsolja a megjelenést.

 

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images.  

Képek a cikkben: Andreas Rentz, Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés