Mostanában a legtöbben a természetes, no makeup-makeup megjelenésre törekednek. A ragyogó bőr, a felborzolt, dús szemöldök, a szeplők és a rózsás arc nagyon népszerű, és sokan vágynak efféle megjelenésre. Ám van néhány baki, amit hajlamosak vagyunk elkövetni, és ezáltal a smink teljesen nyilvánvalóvá, nehézzé válik arcunkon.

hirdetés

Gyakori sminkhibák

Alapjában véve, ha valamiből túl sokat használsz, természetellenes hatás lesz a végeredmény. A túl sok szempillaspirál, a sötét, vastag szemöldök vagy egy túl nagyra húzott tusvonal segítségével könnyű természetellenes hatást kelteni, ami persze nem baj, ha nem a no makeup-makeup megjelenés a célod. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg veled, megmutatjuk a leggyakoribb sminkbakikat, amiket sokan hajlamosak elkövetni.

Elmarad a bőr előkészítése

A ragyogó smink eléréséhez először is szükséged van egy tiszta, sima vászonra. Ez lenne a megfelelően előkészített bőröd. Arcápolás nélkül ugyanis nincsen szép smink, gondoskodnod kell a hidratálásról és a primerről is, ami szép, egységes és finom alapot fog adni sminkednek.

Túl sok matt termék

A púder a zsírosabb, olajosabb bőrűek egyik legjobb barátja a sminkelésben. Ha azonban túlzásba viszed a matt termékeket, természetellenes hatást fogsz elérni, és bőröd is öregebbnek fog tűnni. Ha bőrtípusod engedi, válassz inkább hidratáló, fényesebb hatású alapozót a matt helyett, ugyanis az maszkos beütést kelthet.

Használj inkább BB krémet vagy színezett hidratálókrémet a ragyogó bőr elérése érdekében. A púdert csak a problémás helyekre tedd, a többi területre ne, vagy csak kis mennyiségben. Porállagú bronzosító és pirosító helyett pedig próbáld ki a krémállagú termékeket, mert ezek adják az igazán természetes, ragyogó eredményt.

Túlzottan hangsúlyos szemek

Persze gyönyörű hatást lehet elérni egy erősebb szemsminkkel, de ha a természetességre törekszel, nem ez a megfelelő módszer. Ebben az esetben minél lágyabb árnyalatokat használj, esetleg halványan kontúrozd a szemed barnás árnyalatokkal. Még természetesebb hatást érhetsz el, ha ugyanazzal a bronzosítóval mész át a mélyítővonaladon, amit az arcodon is használtál. A szemhéjadon és a szemed sarkában használhatsz világosabb árnyalatot, de ezt a lépést ki is hagyhatod.

A tusvonal túl vastagra húzása szintén nem szerencsés, ha a természetesség a cél. Ez a lépés el is hagyható, de ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, törekedj a minél kisebb, vékonyabb vonalhoz.

Túl sok szempillaspirál

Amennyiben a tökéletes szemsmink megvan, már csak a szempillaspirál jön – és esetleg egy nude szemceruza a vízvonalra. Egy jó spirállal nagyon hangsúlyosak lehetnek pilláid, főleg, ha natúr a szemfestéked. De a természetes hatáshoz érdemes hosszító spirált használni, mintsem olyat, ami vastagít. Azonban ezzel se ess túlzásba, egy réteg elég belőle, az alsó pillákra pedig semmiképp se kerüljön túl sok termék. Ellenkező esetben természetellenes hatást érhetsz el.

Túl sok korrektor

A szem alatti karikákkal rengetegen küzdenek, de a túl sok korrektor természetellenes hatást fog kelteni, és öregíteni is fog, mivel beépül a legapróbb ráncokba is. Helyezz egy-egy pötty korrektort szemed két-két sarkába, és ügyelj arra, hogy a külsőt felfelé dolgozd el. Így optikailag megemeled arcodat, és természetesebb hatást érhetsz el.

Túl erős szemöldök

A szemöldök nagyon meghatározó sminkeléskor, hiszen mondhatni, az arc éke. Rögtön feltűnik valakinek, ha valamit nagyon elrontottál a formázásnál. A természetes szemöldök pedig az időddel is takarékos, ugyanis sokkal egyszerűbb megrajzolni, mint a tipikus Instagram-szemöldököket. A lényeg a felborzolt hatás. Fésüld felfelé a szálakat, kissé oldalra, és menj át rajtuk színezett vagy átlátszó géllel. A hiányzó szálakat pedig nem túl sötét, hajszínedhez illő, vékony végű szemceruzával pótolhatod.

Pirosító mellőzése

A pirosító megfiatalítja, üdébbé és bájosabbá varázsolja az arcot, emellett természetes hatást is kelt. Az utóbbi években ismét egyre népszerűbb a pirosító, és már rengeteg árnyalatban elérhető a narancssárgától kezdve a sötétliláig. Próbálj a bőrszínednek megfelelőt találni, és rögtön természetesebbnek fog tőle tűnni sminked.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés