Legtöbben az arcpirosító színét váltogatják, ha változtatni szeretnének a sminkjükön és a küllemükön, pedig a festék felrakásának a módja sem mindegy, hiszen egészen más lesz az arc, ha csak az almácskákat, vagy egy nagyobb sávban az arccsont alatti részt hangsúlyozod. A legújabb divat ennél is tovább megy, és nem csak a fakó arcot kelti életre, hanem bájos és szupernőies kisugárzást teremt a hétköznapokban. Az új trend mellett a visszafogott, natúr sminkek is jól mutatnak.

hirdetés

A pirosítót sokan akkor veszik használatba, ha egy komolyabb, részletgazdagabb sminket készítenek el valamilyen különleges alkalomra. A korrektorok és alapozók ugyanis könnyen lecsupaszíthatják, már-már porcelánszerűvé változtathatják az arcot, amit emiatt érdemes kontúrozással, és egy csepp pirosítóval plasztikusabbá, életszerűbbé tenni.

Bájos hatást kelt, ha így kerül fel az arcpirosító

A legújabb trend azt a hatást utánozza, mint amikor kicsit megcsípi a hideg az arcbőrt, vagy elpirul az ember lánya. Az őszi szezonban már fátyolosabbak a nappali fények, így akár feltűnőbb is lehet a pír, megfelelő színválasztással ugyanis természetes és harmonikus hatást kelt. Segítségével az arc sokkal üdébb lehet, ami élettel telivé varázsolja a tekintetet.

Az arcpirosítót a leggyakrabban az arccsont felső ívére, egyenesen a highlighter és a kontúr vonal közti területre szokták felvinni. Az új trend azonban azt szorgalmazza, hogy nagyobb ívű, kerekebb arcrózsákat alakítsunk ki a rózsás, lágy pigmentek segítségével.

Úgy marad nőies a hatás, ha a kence kellőképpen egyenletesen van eloszlatva a bőrön, és nem marad foltos a felület, illetve a rózsapír árnyalata természetes összhangot teremt a bőrtónussal. Figyelembe kell venni, hogy ősz elején még kitart a nyáron megszerzett barnaság, vagyis a pirosítónak érdemes ehhez igazodnia.

A rózsás színárnyalatok nem mindenkinek állnak jól, de lehet játszani a barackos, pasztelles, vagy barnás rózsaszínekkel. Ehhez a sminktrendhez mindenképp lazúros árnyalatot javasolt választani. Lehet élénk, de a lehető leglágyabb verzióban. A bordós, vöröses, narancsos beütésű festékeket most felejtsd el egy időre.

Alapozó nélkül is felkenheted a rózsás árnyalatú pigmenteket, hiszen a natúr bőrfelszínen is szépen mutat. A szeplőket is hagyja érvényesülni, sőt kiemeli a természetes bőrtónust is, amennyiben megfelelő árnyalatot választasz magadnak.

Míg a sötétebb bőrhöz mehet a cseresznyepiros és finomabb mályvaszín is, addig a világos bőrűeknek a barackos és púderes színek állnak majd jól. A legprecízebb választást azonban úgy lehet elérni, ha az ajkad természetes színéhez passzoló terméket vásárolsz.

Egyre gyakrabban készülnek olyan sminkek is, melyeknél az arcpirosító egészen a szem vonaláig felér, és ott sikkesen összekeveredik a szemhéjfestékkel. Ezek az intenzívebb variációk többnyire fotózásokra készülnek, azonban egy kellemes rózsaszínes árnyalatot használva egy éjszakai sminkkel is nőiesen mutathat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés