Ezek az apró sminkhibák rádobnak pár évet az eredeti életkorra, profi sminkes mutatja meg, hogyan kerüld el az öregítő hatást.

hirdetés

Manapság a technika erejével már bármi elérhető, egy-egy fotón akár húsz évvel is fiatalabbá válhat az ember lánya, s mindehhez csupán egy trendi alkalmazásra van szükség. Nem feltétlenül kellenek filterek, vagy éppen többórás utómunka ahhoz, hogy az arc kipihent, fiatalos megjelenéssel bírjon.

Sokan nem is gondolják, hogy a hétköznapi, gyors smink elkészítésekor is bevethetők olyan pofonegyszerű praktikák, amelyekkel látványos különbséget lehet elérni. Nem kell hozzá profi szakembernek lenni, sőt, a trükkök még különösebb kézügyességet sem igényelnek, optikailag mégis fiatalítják a vonásokat.

Öregítő hatású, apró sminkhibák, amelyeket könnyű elkerülni

A profi sminkes több mint 25 éve dolgozik a szakmában. Ugyanazokat a kozmetikai termékeket használta az arcának mindkét felén, csupán más kézmozdulatokkal és technikával dolgozott. A különbség szemmel látható.

Az első és talán legfontosabb lépés a smink elkészítésekor a szemek kiemelése. A tekintet fókuszba helyezése ragyogóvá varázsolja a megjelenést, ám cseppet sem mindegy, hogy milyen tusvonallal és szemhéjpúderrel történik az árnyalás.

A sminkes szerint a rövid vonal zártabbnak mutatja a tekintetet, míg a hosszan elnyújtott fekete csík tágra nyitja, ráadásul még liftinghatással is bír. A felfelé ívelő vonallal az elmászott kontúrok garantáltan ellensúlyozhatók. Bár semmiképp nem érdemes túlzásba esni, a videóban látható módszer tényleg remekül működik.

Ha már liftinghatás, célszerű megemlíteni a bronzosítót is. A sminkes technikája az, hogy a szokásosnál egy kicsit magasabbra, az orcákra viszi fel az árnyalást, ugyanis ezzel a pofonegyszerű trükkel optikailag feszesebbnek tűnnek a megereszkedett területek.

 

Egy kevés kontúrral még tovább lehet fokozni a fiatalító hatást, azonban a túlzott árnyalgatás könnyedén művivé és mesterkéltté teszi a megjelenést. A kevesebb néha több, egy hétköznapi smink esetében pedig különösen jól jöhet egy ilyen idősporoló praktika.

A szájkontúrral szintén nem árt trükközni egy kicsit a fiatalító hatás érdekében. Noha sokkal egyszerűbb úgy rúzsozni, hogy van egy adott keret, amin belül kell maradni, a sminkes szerint nem szükséges a teljes ajkat megrajzolni. A szájszéleket érdemes kihagyni a folyamatból, ugyanis a külső vonal már így is megadja a szükséges kontúrt, miközben nem biggyeszti le a területet.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés