A jó smink nem feltétlenül láthatatlan, de engedi érvényesülni az arcot, üdévé, frissé varázsolja a bőrt, egészséges hatást kelt, és, ha tükörbe nézel, ragyogónak érzed magad tőle. Ha nem ezt látod, akkor lehet, hogy rossz színeket használsz.

Hogy mitől működik egy smink, vagy mitől nem, az rengeteg tényezőn múlik. Először is, meg kell találnunk a bőrtónusunkhoz legjobban passzoló színeket. Nem olyan könnyű, mint gondolnánk, hiszen bizonyos árnyalatok egészen más hatást keltenek a bőrre kenve, mint amit elvárna tőlük az ember lánya.

Persze, a sminktermékek minősége is fontos, de a jó eredmény nem rajtuk áll vagy bukik. Ha már megvannak a hozzánk illő tónusok, érdemes megtanulnunk helyes arányban használni őket. Sokan viszik túlzásba az alapozó, a pirosító vagy a fáradt színek rétegezését, amitől erősnek, keménynek tűnik a smink, és az nem jelent túl jót.

A sötét színeket sem tilos alkalmazni, de tudni kell, hová mennyi kerüljön belőlük, hogy ne fejtsék ki öregítő hatásukat. Kedvenc sminkesünk, Ali Andreea megmutatja, melyek a leggyakoribb sminkhibák, illetve a helyes útra is rámutat.

  • Megosztás:
hirdetés