A szem alatti táskák időnként minden nőnek feladják a leckét. Bár ügyes sminktrükkökkel könnyedén finomíthatóak a sötét árnyékok, ez a fiatal lány valamit nagyon félreérthetett, mert pont az ellenkezőjét csinálja: látványos sminkkel hangsúlyozza ki a karikákat. Meggyőződése, hogy ez a legújabb trend, ami csak az áttörésre vár. Furcsa, de a nem mindennapi irányvonalnak már egész sok rajongója akad.

hirdetés

A stressz és a kialvatlanság könnyedén okozhat sötét karikákat a szem alatt, amelyek sokszor próbatétel elé állítják az ember lányát. A megfelelő korrektor megtalálása nem egyszerű feladat, és a helyes technikáról még nem is beszéltünk. A vékony festéken könnyedén átütnek az árnyékok, míg a vastagon felvitt vakolat összecsomósodhat.

Számtalan praktikával találkozhatsz az interneten, amelyek megkönnyítik a sminkelést. Az egyik legnépszerűbb házi trükk piros rúzzsal készül. Ám más színes festék is kerülhet a korrektor alá, hiszen a narancsos, vöröses pigmentek elfedik a sötét foltokat. Így a fedőrétegek tökéletesen eltüntetik a fáradtság bosszantó jeleit. Ám nem mindenki szeretné leplezni a kialvatlanság nyomait.

Ez a lány megelégelte, hogy folyton sötét karikák éktelenkednek a szeme alatt, és gondolta, egy kis szivárványos festékpacával művészivé varázsolja őket. Mindenki döntse el maga, mennyire sikerült neki!

A színes szem alatti táskák nem a megszokott sminkelési módot követik

A 17 éves Pippa Barnes fiatal kora ellenére minden reggel hatalmas, sötét karikákkal ébred. Valószínűleg nála erősen bejátszik a genetikai örökletesség tényezője, ezért számára a házi praktikák nem túl hatékonyak. Elképzelhető, hogy megunta a szemkörnyéki korrektorozást, ezért döntött amellett, hogy inkább kiemeli az apró szépséghibáját. Pippa elég bizarr sminkeket készít, amelyekben a hangsúly a szem alatti táskákon van. Alapozás után színes szemfestékkel készíti el a művészi részleteket, amelyek valóban látványossá teszik a kinézetét.

A füstös szemsminkhez hasonlóan kell elkészíteni a színes táskákat. Elsőként satírozó mozdulatokkal alapszínt visz fel a fiatal lány, majd keveri az egyes árnyalatokat, és finom ecsetvonásokkal teszi tökéletessé a makeupot.

Az orr mellé is visz fel egy kevés festéket, itt szintén precíz mozdulatokkal mossa el az éles vonalakat, így lesz tökéletes a színátmenet.

A színes szem alatti táskák furcsa módon elképesztően népszerűek a közösségi médiában, egyre több fiatal lány készíti el a látványos sminket. Ám Pippa számára ez sokkal több, mint egy trend. Régóta küzd a sötét árnyékokkal, és ezzel a különleges festési technikával végre jól érzi magát a bőrében, mondhatni,  új értelmet adott a karikáknak.

Pippa tehát szembement a trendekkel, és nem eltakarja azt, ami zavarja, hanem kihangsúlyozza. Ez a szemléletmód teszi igazán egyedivé. A fiatal lány egyébként elképesztő sminkeket készít, valódi átalakulóművész.

Bár a színes szem alatti táskák jó mókának tűnnek, azért mégsem mennénk ki ilyen kinézettel az utcára. Az extrém makeup jól néz ki a fotókon, videókon, ám a hétköznapokon könnyedén elkenődik. A több réteg szemfesték elmászkál az arcról, összecsomósodhat, és igazán kellemetlen éreztet kelthet. Ráadásul elég sokan megbotránkoznának, ha színesre mázolt monoklival mászkálna az ember.

 

Kiemelt kép: Pippa Barnes / Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés