Manapság a dús, formára fésült, ám természetes hatású szemöldök tartja lázban a divatot. A fazon vastagsága azonban egyéni, így sokan különféle sminktrükkökkel oldják meg, hogy tömöttebbnek tűnjenek a ritkás szálak. A túlmázoltságot eredményező satírozás azonban nem a legjobb opció erre, hiszen szigorúvá teszi a tekintetet, és gyakran lerombolja a smink esztétikáját.

hirdetés

Ha a szemöldök íve, formája és vastagsága egyaránt korrigálásra szorul, jobb szakemberre bízni az átalakítását, de otthon is sokat tehetsz a szép fazonért, amennyiben csak a ritkás, kusza szálakkal gyűlik meg a gondod.

A sminkdivat középpontjában manapság a szemöldök áll, ami a natúr arcot éppúgy hangsúlyossá tudja tenni, mint a különlegesebb, alkalmi makeupokat. Akkor igazán előnyös, ha észrevétlenül teszi a dolgát, mármint nem lóg ki a képből. Bár a jól eltalált fazon nem igazán szúr szemet, az egész megjelenést képes megváltoztatni. Jótékonyan formálja az arc arányait, illetve finom, érzéki keretet ad a tekintetnek, ami így rögtön bevonzza a figyelmet.

2 fontos lépés, amitől dúsabb, és természetes hatású lesz a szemöldök

A szemöldök formázásához és sminkeléséhez ma már rengeteg spéci eszközt találhatsz a boltokban, melyek megkönnyítik a formára fésülést, a kiemelést, illetve a fixálást is. A túlzásokat azonban kerülni kell, például nem túl szép, amikor teljesen égnek áll a szemöldök minden szála a géltől, és az sem, ha vastag festékréteg teszi markánsabbá az összképet.

Így használd a szemöldökdúsító linert

A legjobb eszközök, amik csak piacra kerülhettek a szép szemöldök érdekében, azok a szálazó linerek. Ma már a szemöldöktetoválásnál is alkalmazzák a mikroszálas módszert, amikor nem csak egy ívelt sávot festenek a szemek fölé, hanem vékonyka szálakkal dúsítják a ritka fazont. Ez sokkal természetesebb eredményt ad, ami előnyösebb az arc számára. Ha a tartós festéktől ódzkodsz, otthon is berajzolhatod magadnak a hiányzó szálakat, minden sminkeléskor. Ehhez a legjobb eszközök a hajszálvékony hegyű linerek, melyeket a következőképpen használhatsz.

Ha szükséges, először szedd ki a kósza szálakat, hogy határozott szemöldökformát kapj, fésüld formára az ívet, majd a szálakhoz hasonló tónussal halványan adj egy alapszínt a fazonnak. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl erős és kontúros a hozzáadott szín, dolgozd el jól a szálak között. Azután fogd a kihúzó linert, és rajzolj vékony szemöldökszálakat a hiányzó részekre. Arra figyelj, hogy ugyanarra dőljenek, mint a többi szőröcske. Ezt már nem kell elsatírozni, ha készen vagy, jöhet a fixálás.

Fixálás szemöldökgéllel

A szemöldökfixáló gél használata roppant egyszerűnek tűnik, de sokaknak nem sikerül megbarátkoznia ezzel a hasznos kis eszközzel. Tény, hogy macerás tud lenni, mert megesik, hogy összeragasztja a szálakat, vagy túl sok kerül belőle a bőrre, ami egyszer csak kifehéredik a ragacstól.

A rögzítő gél külsőre olyan, mint egy szempillaspirál, csak épp fehér vagy színtelen. Hasonló, csak jóval kisebb kefével kell ügyeskedni, hogy engedelmességre bírjuk a rakoncátlan szemöldökszálakat. Alulról felfelé érdemes felvinni a gélt, laza, sepregető mozdulatokkal, lehetőleg vékonyan. Nagyon kevés kell belőle, de ez termékenként változó lehet, így nem árt kitapasztalni a mennyiséget, mielőtt élesben bevetnéd.

Nem kell többször átkefélni vele a szemöldököt, mert attól bizarrul trutyis lesz. Amikor még nem kötött meg a kívánt forma, szemöldökfésűvel lazítsd fel a szálakat, és fésüld formára őket. Nem kell az égig nyújtózkodniuk, mintha szembekerültél volna egy ventillátorral, kissé átlósan lapogasd le őket a szemöldök ívét követve.

Ha beveted ezt a két egyszerű lépést, sokkal dúsabbnak és rendezettebbnek tűnhet a szemöldököd.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés