Bella Hadid sminkje általában nem fukarkodik az arckeskenyítő optikai csalásokkal. Imádja a foxy eyes nevű szemfestési technikát, amely nem megnyitja, hanem felfelé húzza a szem vonalát.

hirdetés

Van, aki tágra nyílt, kerek szemekre vágyik, mások a mandulavágású tekintetet részesítik előnyben, ha sminkelnek. Bella Hadid gyakran egy olyan szemfestési technikát választ, amely vékonyabbnak mutatja az arcot, kiemeli az arccsontokat, és az elnevezése alapján ravasz tekintetet eredményez. Ez inkább a rókaszem formájára utal, nyilván senki nem fog sunyin nézni, ha így teszi fel a festéket.

Ennek a szemsminknek a lényege, hogy feljebb húzza a vonalakat, ezáltal a kerek arc oválisnak tűnik. A szemöldököt is ehhez a felfelé futó vonalhoz kell igazítani, és jobb, ha nem a megszokott szögben kerül fel a pirosító, bronzosító.

Bella Hadid sminkje nagyon cseles

Mariana Zambrano lépésről lépésre bemutatja, hogyan készül a modell ravasz kis sminkje. Ha összekötöd az orrcimpád és a külső szemzugod egy képzeletbeli vonallal, megkapod azt a dőlésszöget, amit követnie kell a szemsminknek.

Finoman, puhán dolgozd össze az árnyékolás színeit, ne hagyj éles kontrasztokat. A vonalak meghatározásakor használj ragasztószalagot könnyítésképpen, így alaposabban tudsz dolgozni az ecsetekkel. Ügyelj rá, hogy a szemöldök se legyen aszimmetrikus, vagy lekonyuló. Ebben a sminkben ugyanis, minden felfelé irányul, beleértve a highlightert és a pirosítót is. Ha jól dolgozol, nem lesz erős az összhatás, sőt, nagyon lágy kontúrt kap az arc.

 

Kiemelt kép: Victor Boyko/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés