A kissé pufók, széles arc könnyűszerrel keskenyíthető a megfelelő smink segítségével, mely nem igényel bonyolult technikai fogásokat. Kontúrozás nélkül, a szemek trükkös kiemelésével is lehet picit csalni optikailag, így nem muszáj több réteg festékkel elnehezíteni a bőrt.

hirdetés

Nem csak a kerek, hanem az ovális arcforma is lehet széles, különösen az arccsontoknál. Gyakran a plusz kilók miatt kerekedik ki az egyébként arányosan hosszúkás arc, így az almácskák párnásabbnak, pufókabbnak mutatkoznak.

Ebben az esetben vigyázni kell, hová kerül az árnyalás és a highlighter, hiszen a legtöbb sminkelési technika inkább széthúzza az arccsontokat, amitől ez a terület szélesebbnek, kiugróbbnak tűnik.

Így tűnhet keskenyebbnek a széles arc: csodás nyári smink, ami a szemeket hangsúlyozza

A nyári melegben a kontúrozás szóba sem jöhet, hiszen az egymásra pakolt világosabb, sötétebb sminkrétegek könnyedén elcsúszkálhatnak, maszatolódhatnak. Kényelmesebb megoldás lehet egy könnyedebb makeup, ami csak leheletfinom alapozást igényel.

Alapozó helyett BB krém is felkerülhet, sőt, sokkal természetesebb lesz az összhatás, ha nem feded el teljesen az aranybarna szeplőcskéket, és a bőr textúráját. A fókusz a szemekre kerül, minden más leheletfinom, ami egyaránt köszönhető a natúr színhasználatnak, illetve a kevés festékrétegnek.

A videóban látható egyszerű, de különleges szemfestési technikának köszönhetően, a külső szemzugokat optikailag feljebb húzza ez a smink, akár csak a rókaszem módszer esetében. Ezáltal sokkal arányosabbnak, keskenyebbnek tűnik a pufók, széles arc, így a bonyolult kontúrozás teljesen felesleges.

A videóban látható nőnek apró szemei vannak, és, bár ovális arcformával rendelkezik, az orca két oldala teltebb, így számára előnyösebb, ha a szemekre kerül az erős hangsúly.

Ez a gyönyörű nyári smink optikailag elnyújtja és széthúzza a szemeket, mégsem szélesíti az arcot, hiszen a halánték irányába, felfelé húzza a vonalakat.

A finom színharmónia teszi igazán ízlésessé ezt a sminket, melyben az aranybarna szeplőkhöz illő, barackos tónusok is szerepet kapnak. A mélyítő vonal árnyalása a hatvanas évek divatos szemfestési technikáit idézi meg, és kiegészül egy elegáns, gyöngyházas csillogással, amitől sokkal elegánsabb az összkép. A tusvonal határozott és éles, míg az alsó szemkontúr kissé elmosott, füstös hatást kelt.

Csodaszép, ahogy a barackos arcpír mellett az aranyló szeplőcskék is felbukkannak, és ezekkel a friss, nyárias árnyalatokkal a szájkontúr és szájfény is összecseng.

Nem kell erőteljes fény-árnyék hatásokkal trükközni, és halmozni a festékrétegeket ahhoz, hogy a széles arc vékonyabbnak látszódjon. Elég a szemek kiemelésével ügyeskedni, ezáltal egy szellősebb sminket kaphatsz, ami műszempilla nélkül nappal sem túlzó, de elegáns alkalomra éppúgy tökéletes választás lehet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés