Ez az egyszerű sminktrükk hatékonyan vethető be a zavaró toka ellen, optikailag feszesebbnek láttatja a kényes, kritikus területet. Csak pár mozdulat az egész.

hirdetés

A toka a legtöbb nő számára rendkívül zavaró, ám sajnos a genetikával aligha lehet harcolni, így sokan már igen hamar megtapasztalják az áll alatti terület megereszkedését. Az idő múlásával a bőr veszít rugalmasságából, a kötőszövetek fellazulnak, ami az arc kontúrjaira is hatással van. Míg a ráncok megjelenése számos esetben kitolódik, a tokásodás már egészen korán, fiatalon elkezdődhet.

A genetika mellett más tényezők is befolyásolják, hogy mikor válik látványossá az áll alatti terület tónusvesztése. Számos esetben a zsírlerakódás okozza az esztétikai problémát, ami leginkább a mozgásszegény életmódnak, illetve a helytelen táplálkozásnak tudható be. Emellett a vitaminhiányos étkezés, valamint a hidratálás mellőzése éppúgy hozzájárulhat, hogy a toka csúnyán kitüremkedjen.

Az általános tévhit, hogy csak és kizárólag a túlsúlyos emberek találkoznak a tokásodás problémájával, a nyaki izomzat rugalmatlansága bárkit érinthet. A rendszeresen végzett, áll alatti területre fókuszáló torna sokat javíthat a helyzeten, sokan pedig plasztikai sebész segítségét veszik igénybe a kontúrok visszaállításához. Egy jól elkészített smink szintén feszesebbnek láttatja a kritikus részeket, noha ez esetben csupán optikai illúzióról van szó.

 

Egyszerű sminktrükk zavaró toka ellen

Tény, hogy egy szimpla smink segítségével a nyak és az arc nem nyeri vissza eredeti feszességét, ám a megfelelő technikával legalább optikailag vissza lehet állítani a vonásokat. Sokan kifejezetten tartanak az arc kontúrozásától, ugyanis attól félnek, hogy mesterkélt hatást kelt majd az eredmény. Nem feltétlenül kell túltolni a festékmennyiséget és a fény-árnyék hatást ahhoz, hogy látványos és valóban fiatalító hatással bírjon a hétköznapi makeup.

Csak egy szimpla kontúrpaletta kell ahhoz, hogy az áll alatti területeken a megfelelő vonalak kerüljenek fókuszba. A tökéletes smink titka, hogy nem az a célja, hogy elfedje a takargatni kívánt, problémás részeket, sokkal inkább előtérbe helyezi az arc előnyös vonásait. A kontúrozás lényege éppen ezen alapul. Egy kis satírozás a sötétebb árnyalattal, s voilà, máris kisebbnek tűnik a toka.

A világos és sötét tónusok játéka kiemeli az előnyös részeket, miközben a toka abszolút háttérbe szorul. A vlogger a videóban csupán a nyakának az egyik oldalát kontúrozta, a másikat változatlanul hagyta, a különbség pedig szemmel látható.

Ehhez a trükkhöz nem kell hatalmas kézügyesség vagy túlzottan nagy tapasztalat a sminkelés területén. Az arc kontúrozása kicsit nehezebb feladat, azonban a toka elfedése cseppet sem bonyolult. A lényeg, hogy az elfedni kívánt terület sötétebb árnyalatot kapjon, valamint az állvonal is egy mélyebb tónussal kerüljön fókuszba. Az állnál húzott sötét vonalnál éles kontrasztra van szükség ahhoz, hogy a vékony arcvonások előtérbe kerüljenek, éppen ezért egy sokkal világosabb színnel kell társítani.

Ez a trükk a rohanós reggeleken is simán belefér, némi gyakorlással csupán egyetlen percet vesz igénybe. Ami fontos, hogy a kontúrozót semmiképp nem érdemes vastagon húzni és túltolni, mert ez esetben nagyon mesterkéltté és maszkszerűvé válik az eredmény. Egy leheletnyi festékkel éppúgy elérhető a látványos változás, utána pedig érdemes sminkfixálóval befejezni a műveletet.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés