Az egyszerűen elkészíthető, nőies smink minden életkorban aranyat ér, ám akadnak olyan finomabb verziók, melyek hatvan év felett is ideálisak lehetnek. A profi sminkes édesanyján mutatja be, milyen sokat számít a tökéletes makeup.

hirdetés

Hatvan év felett célszerű eltérni a korábban megszokott rutintól, ám nem feltétlenül kell teljesen megváltoztatni a sminkelés lépéseit. A profi sminkes 64 éves édesanyján mutatja be, hogy az általa használt termékek segítségével hogyan készíti el a tökéletes makeupot. Nem véletlen, hogy több mint két és fél millióan követik az Instagramon, csodálatosan zsonglőrködik a különböző sminktermékekkel.

Gyönyörű smink hatvan felett: egyszerű lépésekben

Az idő múlásával a bőr elkezd megereszkedni. A jelenség az áll alatt, az orcán, sőt a szemhéjakon is abszolút megfigyelhető, szemmel látható változást eredményez. A barázdák miatt ráadásul kicsit trükközni kell az alapozóval, hogy ne felerősítse, hanem inkább finomítsa a halványabb vagy éppen mélyebb ráncokat.

A profi sminkes rámutat arra, nem kell semmi extra ahhoz, hogy az arc kiviruljon a finom makeupnak köszönhetően. Saját édesanyján mutatja be lépésről lépésre, hogyan érdemes elkészíteni egy hétköznapi, lágy sminket.

Mindennapi, egyszerűen alkalmazható termékeket használ, amelyeket ő maga is gyakran bevet akkor, amikor saját magát festi ki. A titok kulcsa leginkább a hogyanban rejlik, ugyanis nem mindegy, hogy hova milyen árnyalatok kerülnek. A megfelelő módszerrel abszolút elérhető a liftinghatás, a különbség pedig hihetetlenül látványos.

A legfontosabb lépés, amivel a sminkes is kezdett, nem más, mint a szemöldökvonal kiemelése. Az arcemelő sminkekről a legtöbbeknek a kontúrozás ugrik be elsőként, noha nem csak az árnyaláson múlik, hogy optikailag sikerül-e feszesebbnek láttatni a megereszkedett bőrt, pusztán a smink segítségével.

A szemöldök ívelése és kiemelése nagyban befolyásolja, hogy milyennek tűnik az arc, ugyanis a tekintetet helyezi fókuszba. A szemek könnyedén háttérbe húzódnak, amikor megereszkedik a szemhéj, ezt pedig egy egyszerű smink segítségével remekül lehet korrigálni.

Nem szabad megijedni a színektől és a csillogástól sem, hiszen az élénkebb tónusok teszik csak igazán élettel telivé a megjelenést. Egy kis pirosító és szemhéjpúder akkor is belefér, ha egy hétköznapi, egyszerű makeupról van szó. A rúzs és a szempillaspirál szintén nélkülözhetetlen a tökéletes, ragyogó összképhez. Merészebb ajakkencét éppúgy be lehet vetni, a legjobb, ha a szájfény vagy rúzs tónusa nem csak az aktuális szettben található színekhez, hanem a bőr altónusaihoz is passzol.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés