Ha alapból kerek formájú az arcod, vagy csak felszedtél pár kilót, és nem akarod, hogy másoknak is szembetűnjön, ezzel a rafinált sminkmódszerrel csalhatsz picit.

Télen még mesterkéltnek tűnt az arckontúrozás, ám a nyári szezonban szabadabban játszhatsz a bronzos árnyékolással, hiszen a napcsókolt arcszín ilyenkor nem kirívó. Ha fehér bőröd van, ne bronzalapú, hanem barackos árnyékolót keress, mely nagyon üdévé varázsolja a megjelenésedet.

Idén az enyhén vízfényű, csillogó highlighterektől sem kell idegenkedni, hiszen, ha jó technikával és legfőképpen mértékkel alkalmazod őket, természetes, friss hatást keltenek a bőrön. A filmes sminkmesterek már ősidők óta alkalmazzák az arckontúrozást, mellyel finomítani lehet a fejforma arányain, és optikailag kicsit módosíthatóak a vonások.

Nemcsak a kerek arcformát lehet keskenyíteni kontúrozással.

A sminkdivatban még csak pár éve terjedt el ez a módszer, ám sajnos olyan mértékű túlzások köthetőek hozzá az interneten, hogy sokan még a kontúrozás gondolatától is viszolyognak. Többen azt gondolják, hogy az árnyékolással egy kiló festék kerül a bőrre, mely maszkszerűvé teszi az arcot, pedig lehet ezt jól és diszkréten csinálni, méghozzá úgy, hogy senkinek ne tűnjön fel a turpisság.

Az első videóban egy sminkmester mutatja be, mely területeket kell árnyékolni, illetve világosítani, hogy vékonyabbnak tűnjön a mindenhol egyformán széles, kerek arcforma.

A második videóban azt láthatod, milyen technikákkal dolgozhatsz – itt például természetesebb hatású, por állagú púderrel -, és pontosan mettől-meddig fusson az arcéleket keskenyítő kontúr. Mindkettő hasznos abban az esetben is, ha kicsit teltebb lettél, és ezt szeretnéd palástolni az arcodon.

  • Megosztás:
hirdetés