A kontúrozás-highlighter-bronzosító trió nem az elmúlt néhány év forradalma. Pár évtizeddel ezelőtt a transzvesztiták alkalmazták először az arc vonásainak megváltoztatására szolgáló sminktrükköt, ami a 2010-es évek eleje óta vált népszerű, mindennapos technikává.

Így kontúrozz természetesen

Mivel eredeti célja az arcforma megmásítása volt, nem meglepő, hogy leggyakrabban erőteljes, határozott, természetesnek alig mondható eredmény jellemzi. Ugyanakkor túlzásokba nem esve nagyon hasznos sminktrükk tud lenni, amivel vékonyítani, kicsinyíteni lehet az arc egyes részeit, és hangsúlyozni a természetes szépséget.

2019 különösen kedvez ennek a törekvésnek, ugyanis sokan megelégelték a természetellenes Kardashian-módszert, és inkább finoman adagolva használják csak. Fontos, hogy a bőrszínnél háromszor sötétebb árnyalatot válassz, egy random, polcról lekapott termék nem biztos, hogy a jó eredményt fogja hozni. Figyelni kell arra is, hogy a hideg tónusú embereknek a szürkésbarna, a meleg tónusúaknak a vörösesbarna árnyalatok állnak jól.

A száraz bőrűeknek a krémes, az olajos, vegyes bőrűeknek a púder állagú termékek a legjobbak. Mindig alapozás után tedd fel, de csak azokra a területekre, melyeket valóban tökéletesíteni akarsz. Trendből nem érdemes a népszerű területeket megmásítani, mert nem biztos, hogy tényleg jó irányba viszi az összképet. Általában az orr és a homlok két szélén, valamint az arccsont és az állkapocscsont alatt szokásos kontúrozni. Mindig az arc természetes árnyékát kövesd, és apró, körkörös mozdulatokat végezz.

Az alábbi videóban egy nagyon jó útmutatót látsz, aminek garantáltan természetes lesz a végeredménye. Pluszban pedig még azt is megmutatja a videó készítője, hova és hogyan tedd fel a highlightert és a pirosítót.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés