Egy natúr smink elkészítése néha sokkal nagyobb kihívást jelent, a látványos festési módoknál,  különösen, ha az arcbőr időnként némi tuningra szorul, hogy feszesebb legyen. Éppen ezért, 40 felett egyre több odafigyelést igényel a kozmetikumok használata. Ez a feladat azonban nem lehetetlen, ha tudjuk, milyen szempontok szerint érdemes kiemelni az arc bizonyos területeit.

hirdetés

Ha a hétköznapokban sminkelésre adjuk a fejünket, akkor legtöbbször természetes megjelenésre vágyunk, de szívesen adunk hangsúlyt a tekintetünknek. A leheletfinom makeuppal elért harmonikus, lágy összhatást idővel, ha nem is nehezebb, de technikásabb elérni. A negyvenes éveik elején még nem a ráncokkal, hanem a bőrük változásaival, és a feszesség csökkenésével kell szembenéznie a nőknek. Az arc színtónusa is egyenetlen lehet, ami korrektorral és natúr színhatásokkal korrigálható.

Így mutat ízlésesen a natúr smink, 40 felett

A videóban szakértő mutatja be, hogy világosabb bőrhöz és hajhoz hogyan készülhet smink úgy, hogy az inkább kiemelje, és ne elnyomja a bőr természetes textúráját és szépségét.

 

Minden smink elkészítésénél számba kell venni, hogy milyen színű a haj. Mivel a szőkés, vöröses frizura és szemöldök például világosabb árnyalatú, így nem ad annyira erős keretet az arcnak. Emiatt a túl sötét és hangsúlyos sminket is érdemes kerülni, hiszen egy ilyen durva kontraszttal könnyen fakóbbnak, sápadtabbnak tűnhet az arc.

Azt is tanácsos figyelembe venni, hogy hideg vagy meleg tónusú a bőr, és annak függvényében kiválasztani a megfelelő alapozót, a púdert és a korrektort.

Használj világos, púderes színeket!

Érdemes föld színű, barnás árnyalatokkal dolgozni. Ha mégis a fekete mellett döntesz, akkor azt ecset, vagy más eszköz segítségével satírozd el a szempillavonal mentén, hogy füstös hatást érj el. A szemhéjak pasztelles, púderes alapszínt kaphatnak. Igény szerint, egy nagyobb ecsettel árnyékolhatod a szemhéjcsontokat, de ne ess túlzásba vele, mert így könnyen intenzíven festett tekintetet hozhatsz létre.

 

Nem árt, ha a pillákra kerül nagyobb hangsúly, hiszen, ha a szőkés színeit sötétre váltod, optikailag megnyílnak a szemek, és nagyobbnak fognak tűnni. Ez természetes módon frissebb tekintetet kölcsönöz viselőjének.

Ha vannak szeplőid, akkor ne rejtsd el őket a rengeteg alapozó használatával. Igyekezz egységesen felvinni az anyagot, majd egy kellemes, barackos pirosítóval egy kis plusz élénkséget csempészhetsz az arcodra. Ne vigyél fel túl vastag réteg korrektort a szem alá, ugyanis a kisebb ráncokban könnyen összegyűlik a krémes anyag, ami kevésbé esztétikus látványt nyújt.

Abban az esetben, ha az ajkaid nem túl kontúrosak, a rúzsozásnál maradj az eredeti tónusainál. Előtte azonban tanácsos egy hasonló színű kontúrceruzával körberajzolni a száj vonalát.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés