Minden nő szereti ha a megjelenése sugárzóan szép, ehhez hozzájárul a megfelelő smink és frizura. Csodás smink 50 év felett is készíthető, és pár apró trükkel igazán fiatalos kinézet varázsolható.

hirdetés

A legfontosabb, hogy ötven év felett már nem szabad túlságosan nehéz alapozót választani,mert a túl vastag smink megül a ráncokban, és nem elfedi, hanem sokkal inkább kihangsúlyozza azokat. A szép bőr a megfelelő ápolással kezdődik, ezért a napi folyadékbevitellel, és rendszeres hidratálással sokat lehet javítani az állapotán.

Így készíthető mutatós smink 50 felett

Ez az egyszerűen elkészíthető smink élénk színeket használ, amelyekkel könnyen fiatalítható a megjelenés. Elsőként is használd a szokásos, nappali krémedet, majd primert. Érdemes külön primert használni a szemhéjakra, hiszen így tartósabb lesz a smink és elkerülhető, hogy a festék összecsomósodjon a szemhéj redőiben. Ebből nem szükséges sokat használni, ezután következhet a színek kiválasztása.

Az árnyékvonalba kerüljenek a sötétebb árnyalatok, míg a mozgó szemhéjra a világosabb színek. Ezzel a szem optikailag nagyítható, ami ötven év felett kifejezetten előnyös. Ha szeretnéd, nyugodtan felkerülhet pár csillogós árnyalat is, ez csak még ragyogóbbá teszi a tekintetet. Miután felvitted a színeket, satírozd el őket megfelelően, mert így nem lesznek éles átmenetek.

Ezután jöhet a szokásos alapozó, korrektor és púder használata, amelyekkel nem kell túlzásba esni. Bátran ki lehet emelni kontúrozással az arccsont, valamint az áll vonalát.
A rúzs előtt érdemes szájceruzát használni, ezáltal sokkal szebb, és tartósabb lesz az eredmény. A még nőiesebb hatás érdekében használhatsz műszempillát, de természetesen anélkül is csodás lesz a végeredmény.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés