Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy még a merész, bevállalós sztárfrizurák is divatot tudnak teremteni. Ezek a nők pusztán saját egyéniségüket bontakoztatták ki frizuráik újragondolásával, és később nagy sikert arattak velük a világban.

hirdetés

 

Egyre nehezebb újat mutatni mind a ruhák, mind a frizurák terén, hiszen szinte mindennel kísérleteztek már a tervezők, stylistok, és fodrászok. Illetve napjainkban épp a retró vonalon mozog a divat, ami a korábban már divatossá vált stíluselemek újragondolásán alapszik, így bármi, amin megakad a szemünk, valahogy ismerősnek tűnik.

Ami viszont még ennél is nehezebb teljesítménynek tűnik, az, hogy valaki képes legyen hatással lenni a szépség- és a divatiparra, sőt, befolyásolni tudja annak alakulását. Az alábbi hírességek nem tettek mást, csak gondoltak egy merészet, és olyan frizurát választottak, amit nem sokan mertek bevállalni, később viszont hatalmas divathullámot korbácsoltak.

Merész sztárfrizurák és az úttörő viselőik, akik mertek újat mutatni

Dua Lipa jellegzetes frizurája hihetetlenül nagy sikert aratott az utóbbi időben. Habár vágásról szó sincs, ez a módi mégis egészen látványos változást idéz elő a megjelenésben.

Több okból is szerethető a kétszínű stílus, ami csupán az archoz közel eső tincsek befestéséből áll. Egyrészt, kipróbálhatjuk végre a szőke hajszínt úgy, hogy nem kell elbúcsúznunk természetes árnyalatainktól sem. Másrészt pedig, szinte minden hajkreációban jól mutat a színezett felület, legyen szó hullámokról, feltűzött copfról, vagy az arcélek mellett lelógó tincsekről. Legvégül pedig akár otthon, házilag is nekieshet az ember a festékes tubusnak, hiszen elöl, jól látható helyen könnyen be lehet festeni a hajat.

Billie Eilish megdöbbentő neonzöld hajtőfestést vállalt be, amit fekete hajvégekkel kombinált, mely így egy egészen extrém kontraszthoz vezetett. Ez a kicsit sem szokványos fazon szinte személyes védjegyévé vált, úgy tűnik, nem is szeretne róla egyhamar lemondani.

Miley Cyrus kipróbált már hosszabb, rövidebb, és oldalt felnyírt stílusokat is, de ezzel a frizurájával mindenkit meglepett.

A rég elfeledett mullet hajstílus a nyolcvanas évekből köszön vissza jelenünkbe. Jellegzetessége a lépcsőzetes vágási technika és a fejtető hátsó részéről a homlokba fésült haj, kócos kis frufruvá alakítva. Miley elképesztő magabiztossággal és vagánysággal viseli ezt a fazont is, a tőle már jól megszokott módon, szőke színben.

Tapasztalatból lehet tudni, hogy a káprázatos megjelenést sokszor a frissen beszárított, vagy a nagy gonddal készített frizura koronázza meg. Amber Rose hátat fordított ennek az elvnek és úgy döntött, tüsi, platinaszőke hajával borzolja fel a kedélyeket.

Hangsúlyos, ámde precíz sminkjeivel és vagány, de sikkes ruhatárával nem is viselhetné jobban ezt a fazont. A borotvált, tüsi stílus nagy bátorságot igényel, ennek ellenére ma is sokan követik a modellek közül.

Audrey Hepburn színésznő a magánéletben és a filmjeiben is magáénak mondhatta ezt a stílust, ami tulajdonképpen általa vált híressé és divatossá. Az esetenként mini-, mikro-, vagy babafrufruként ismert frizura tökéletesen kiemelte nőies attitűdjét és kislányos eleganciáját.

A színésznőhöz hasonló fazonban, ám azt teljesen újragondolva vágatott magának babafrufrut Hayley Williams, a Paramore énekese is. Ez a stílus napjainkban tört be leginkább a köztudatba, és ahhoz is kellett egy kis idő, míg az erős narancs színű tincsek megjelentek a hétköznapi viseletben.

Mia Farrow kisfiús fazonú haja egy csapásra vált divatossá 1968-ban, amikor Roman Polanski nagy filmje, a Rosemary’s Baby kedvéért, Vidal Sassoon megszabadította szőke, hosszú tincseitől a színésznőt. Rövidre nyírt pixie frizurája szelíden, természetesen keretezte arcát úgy,  hogy semmit sem veszített nőiességéből. Ez a fazonkialakítás mindenféle extra igazítás vagy beszárítási technika nélkül tette bájossá a megjelenést, így nem csoda, hogy valóságos divathullámot indított el.

Kiemelt kép: GettyImages.

  • Megosztás:
hirdetés