Az inspirációgyűjtést nagyban segítik a trendajánló divatfotók, melyeken nem csak a ruhákat érdemes alaposan szemügyre venni. A modellek által viselt frizurák már a tavaszi-nyári irányzatokat vetítik elénk, de sok olyan fazon akad közöttük, melyek régóta vezetik a népszerűségi listát.

hirdetés

Bár a frizuradivat terén nem tartogat óriási meglepetéseket a tavaszi-nyári szezon, azért a már megszokott retró fazonoknál is ígérkezik néhány újítás. Egyértelmű, hogy leginkább a nagy volument és textúrát adó rétegek kerülnek előtérbe, melyek bohém, kócos hatást keltenek, de a vékony szálú, egyenes haj számára is adódnak izgalmas lehetőségek.

A frufru minden formában kulcselem a hajtrendekben, így a nőies, ritkás függönyfazonok mellett a hullámos és bájosan csapzott, szélfútta verziók is megjelennek. A rövid, félhosszú és hosszú frizurákat egyaránt kiegészíthetik a homlokba hulló tincsek, illetve az arcot keretező, lépcsőzetes, vagy tépett vágások.

A legdivatosabb tavaszi-nyári frizurák: a vizes és szélfútta hatás kap hangsúlyt

Nem csak az új vágástechnikák és a meghatározó fazonok érdemelnek figyelmet, hiszen idén a különféle hajformázási módok is előtérbe kerülnek. A rétegelt frizurákat megbolondító rendezetlen loknik még mindig nagy kedvencek, de ugyanígy a hetvenes évek hangulatát felelevenítő, körkefével beszárított hullámok sem vonulnak vissza a reflektorfényből.

 

Az ötvenes-hatvanas évek laza esésű, ondolált hajvégei a bob hajtrenddel szövetkeznek, a göndör fürtöket pedig a rétegelt vágások, azon belül is a choppy és shag fazonok teszik elképesztően mozgalmassá. A hosszú hajba szintén belekerülhetnek rövidebbre nyírt tincsek, különösen az arc és a homlok környékén.

A szélfútta formázások mellett a kilencvenes évekből átvett vizes hatás jelenthet új opciót, ami rövid és félhosszú hajkoronáknál egyaránt szóba jöhet.

Bármelyiket választja az ember, mindenképp tincses textúrát nyer, ami sokkal izgalmasabbá teszi még a megszokottnak vagy elcsépeltnek vélt fazonkialakításokat is. Összességében a nőiesség javára játszanak ezek az újítások, hiszen a bohém szélfútta hatás természetesebbé, lágyabbá teszi az összképet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: