A pillangóvágás egyre fokozódó népszerűsége nem véletlen, a technika előnye, hogy ellensúlyozza a vékony szálú haj problémáit. Felturbózza a lelapuló tincseket, dúsabbá varázsolja a hajtömeget és megdobja a volument.

hirdetés

Minden korszaknak megvannak a maga frizuratrendjei. Már jó ideje, szezonról szezonra tombol a retró láz, így cseppet sem meglepő, hogy a pillangóvágás is visszatért a szalonokba. Az őszi szezon legmenőbb fazonja a kilencvenes évek dús, loknis frizuráit idézi meg, amelyeket leginkább az ismert szupermodellek és színésznők tettek népszerűvé.

Ez a vágástechnika nem új keletű, de manapság ismét reflektorfénybe került, mivel a sztárok közül is egyre többen próbálják ki a pillangóvágás volumennövelő hatását. Többek között Jennifer Lopez, Jennifer Aniston, Sydney Sweeney és Zendaya is trükkösen rétegelt tincsekkel igyekszik keretezni arcát, hiszen ez a módszer tartást ad a frizurának.

Természetesen nem csak a hírességek körében népszerű, nem egy tipikus sztárfrizuráról van szó, amihez legalább négy mesterfodrász kell, hogy tökéletesen mutasson. A vágás hatalmas előnye, hogy otthon is könnyedén beszárítható, nem kell vele órákon át bíbelődni ahhoz, hogy pontosan úgy mutasson, mint közvetlenül a fodrászkodás után.

De mi is az a pillangóvágás pontosan, és kinek érdemes kipróbálnia?

A pillangóvágás a vékony szálú haj varázsszere

A pillangóvágás alapvetően nem bonyolult, mégis látványosan felturbózza a lelapuló tincseket. A haj hossza megmarad, mégis kap egy minimális rétegezést, aminek köszönhetően sokkal dúsabb, rugalmasabb hatást kelt az összkép. Az elülső tincsekből fokozatosan vág egy keveset a fodrász, innen ered a hajfazon neve is.

A hosszú, lelapuló tincseket szépen megemeli, s hiába veszít az illető egy minimális tömeget a frizurájából, a haja mégis dúsabbnak tűnik. Ez a finom, könnyed, mozgalmas rétegeknek köszönhető, illetve annak, hogy a hajhossz alapvetően nem sérül, sőt, a hátul leomló szálak érintetlenek maradnak.

Amellett, hogy tartást ad a vékony szálú hajnak és megdobja a volument, elképesztően sikkes és nőies kisugárzást biztosít, szépen keretezi az arcot. Nem kell tőle tartani, hosszú haj esetén ugyanúgy készülhetnek belőle izgalmas frizurák.

Rövid haj esetén is kifejezetten mutatós, nagyon sokan, többek között például Zendaya is a klasszikus bobfazonnal próbálta ki a pillangóvágást. A vágástechnika rövidebb tincsek esetén is ugyanúgy működik, a dúsító, volumennövelő hatás ebben az esetben is érzékelhető és szemmel látható.

Ha már az arcot keretező tincsek így is-úgy is rövidebbek lesznek, sokan vállalják be egyúttal a hosszú függönyfrufrut is a pillangóvágás mellé, amely kifejezetten passzol a dúsító fazonhoz. Ebben az esetben csupán annyi történik, hogy a fodrász egy kicsit magasabbról kezdi el megszedni a tincseket, így egy könnyed, laza frufrut varázsol a vendégnek. A megjelenés elképesztően trendi, dögös és nőies hatást kelt, miközben a lelapuló tincsek is életre kelnek.

A dúsító, volumennövelő hatás néhány hullámmal és egy finom, árnyalt festéssel még tovább fokozható. Tulajdonképpen mindenkinek érdemes kipróbálnia a legnépszerűbb trendet, ugyanis a pillangóvágás a legtöbb arcformához és hajtípushoz remekül passzol.

Kiemelt kép: Greg Doherty/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés