Könnyen kezelhető, egyszerűen beszárítható frizurák teszik izgalmassá az őszi trendpalettát. Ezek a sikkes fazonok látványosan felturbózzák a volument, ráadásul hihetetlenül elegánsak.

hirdetés

Néha-néha tényleg jól jön egy látványosabb fazonfrissítés. Egyrészt a frizura állapota is romlik az idő múlásával, még a legtudatosabban felépített hajápolási rutin mellett is képesek elvékonyodni és eltörni a hajvégek, ilyenkor pedig egy egészségügyi hajvágás nélkülözhetetlen a szép, természetes eredményhez. Másrészt az önbizalomnak és a megjelenésnek szintén jót tesz a változatosság, azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen frizurára esik a választás.

Az inspirációk begyűjtése gyanánt első körben érdemes szétnézni az aktuális trendek között, hiszen ha már fodrászhoz megy valaki, miért is ne próbálná ki a szezon legmenőbb vágásainak egyikét? Bár a könnyen kezelhető frizurák csábítóak, azzal azonban nem árt tisztában lenni, hogy lehet bármilyen trendi és stílusos a fazon, mutathat akármilyen szuperül egy fotón, nem biztos, hogy minden arckarakterhez vagy hajtípushoz tökéletesen passzol. Éppen ezért mérlegelni kell a lehetőségeket, valamint célszerű kikérni profi szakember véleményét, mielőtt óriási átalakulásra kerülne a sor.

Az idei frizurapaletta elképesztően izgalmas, számos nőies fazont vonultat fel. A választásnál fontos szempont, hogy a tincsek ne csak a fodrászkodás után mutassanak jól, az otthoni hajformázási lehetőségekhez mérten éppúgy könnyedén beszáríthatók, egyszerűen kezelhetők legyenek. Márpedig rengeteg olyan frizura van, amivel nem olyan egyszerű bánni, s ezek bármilyen csodásan festenek, sok-sok bosszús pillanatot tudnak okozni reggelente a tükör előtt.

Mutatjuk azokat a divatos vágásokat, amelyekért különösképpen az ötven feletti hölgyek rajonganak, de persze, bármely más korosztály számára elegáns választásnak bizonyulhatnak. Nem csupán trendi és sikkes külsőt kölcsönöznek, kifejezetten elegánsak, nőiesek, és a karbantartásuk sem igényel hatalmas erőbefektetést.

 

Könnyen kezelhető frizurák, melyek dúsítják a tincseket

Réteges bob

A bobfazon igazi jolly joker. Kortalan, sikkes, és úgy tűnik, hogy még jó ideig divatos marad. Már évek óta vezeti a népszerűségi listákat, ráadásul egyre több fazonban, verzióban terjed el világszerte. Az ötven feletti hölgyek imádják a rétegesen vágott bobfrizurát, amellyel tényleg nem kell sokat bíbelődni a tükör előtt. A réteges vágásnak köszönhetően dúsítja a lelapuló tincseket, miközben dögös, nőies kisugárzást kölcsönöz a megjelenésnek.

Félhosszú

A félhosszú frizura tényleg könnyen kezelhető. Mivel a tincsek nem lógnak a fenékig, a fésülés és a karbantartás nem igényel hosszú időt és nagy energiaráfordítást. Azoknak, akik hosszú éveken keresztül hosszú hajhoz voltak szokva, egy ilyen váltás nem lesz túl drasztikus, ugyanis ez a fazon nem túlzottan rövid, könnyedén össze lehet fogni copfba, kontyba, de akkor is csodásan mutat, ha az ember csak szépen beszárítva, kiengedve viseli a félhosszú szálakat. Érdemes ebbe a fazonba is némi trükközést vinni, a réteges vágással szépen dúsítható az összkép, amit balayage festéssel még inkább ki lehet emelni.

Bubble bob

A bubble bob a nyári szezon kedvence volt, ám valószínűleg továbbra sem tűnik el a süllyesztőben. Könnyen kezelhető, már a vágásnak köszönhetően dús hatást kelt, a fejtetőre simuló tincsek tartást és volument kapnak általa. A buborékforma eléréséhez csak a hajszárítóval és a fésűvel kell ügyeskedni egy keveset, de egyáltalán nem bonyolult a procedúra, nem igényel szaktudást. Frufruval mutat igazán jól, ebben a formában igazán elegáns, nőies, mégis kissé bohókás és izgalmas megjelenést kölcsönöz az arcnak.

Pixie-bob

A pixie és a bob közötti átmenet hatalmas népszerűséggel tarol a divatban, a fodrászok csodás érzékkel ötvözik egymással a rövidebb, illetve hosszabb tincseket. A két jolly joker fazon párosítása szuper átmenetet képez a hosszú, illetve teljesen rövid frizurák között. A beszárításuk sem igényel sok időt, ráadásul némi változtatással teljesen egyénre szabható a vágás formája. Frufruval vagy anélkül egyaránt jól mutat, talán ez az a fazon, amiért az ötven feletti nők a legjobban rajonganak.

Klasszikus vállig érő

Ha nem jó a rövid, a hosszúval pedig sok a probléma, egy klasszikus vállig érő fazonnal tényleg nem lehet hibázni. Ötven év felett gyakoribb, hogy a haj egyre szárazabbá válik, sokan ilyenkor döntenek úgy, hogy egy rövidebb fazont kérnek a fodrásztól. Nem feltétlenül kell kapásból a rövid pixie-re szavazni, a vállig érő tincsek elegánsak, nőiesek, ám sokkal könnyebben kezelhetők a hosszú hajfazonoknál.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés