A félhosszú haj nem csak a biztonsági játékosok fazonja, ahogy sokan vélekednek róla, hiszen sokféleképpen formázható és viselhető, sőt, minden életkorban hozzá tud adni egy kis pluszt a nőies kiságárzáshoz, hatvan felett például ugyanúgy praktikus és stílusos lehet. Pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, ezek a csodás színésznők abszolút rácáfolnak arra, hogy unalmas és snassz lenne.

hirdetés

A félhosszú haj ilyen csinos hatvan felett

A félhosszú fazon, mondhatni, az arany középút, valahol félúton van a rövid és a hosszú verzió között. Aki szerint a nőiességet a haj hosszában kell mérni, annak sem okoz csalódást. Ha valaki megunta a hosszan lelógó szálakat, annak talán kielégítő megoldást – nem mellesleg sikkes frissítést – nyújthat ez a fazon.

Óriási tévhit, hogy a félhosszú tincsekkel nem lehet mit kezdeni. Való igaz, hogy kissé nehezebb őket összekötni, fonatot vagy éppen különleges kontyot éppúgy bonyolultabb készíteni belőlük, ám ez nem azt jelenti, hogy abszolút lehetetlen. A legegyszerűbben finom hullámokkal lehet megbolondítani ezt a fazont.

Egy kis főnözéssel, esetleg egy csinos frufruval éppúgy fel lehet dobni az összképet. A félhosszú haj simára és kócosan dúsra szárítva egyaránt divatos, ráadásul ez a fazon definiáltabbá teszi a természetesen göndör loknikat. Élénk színre festve sem tolakodó, ugyanakkor ősz szálakkal tarkítva is elegáns, sőt, mindkét esetben könnyebb törődni vele, mint a hosszú frizurával.

A fazon kialakítása szintén sokféle módon történhet, a fokozatos, réteges vágásokkal könnyedén növelhető a volumen, míg a hullámos, nagy tömegű hajkoronát ritkító, csúsztatott vágásokkal fazonírozhatja a fodrász, hogy jobban megtartsa formáját a beszárítás során.

Az alábbi híres nők ragaszkodnak a félhosszú hajfazonhoz, nem véletlenül. Szinte bármit ki lehet hozni ebből a hajhosszból, ráadásul egyszerűen, jól kezelhető.

 

Miközben egyesek szerint bizonyos kor felett kicsit sem stílusos vagy sikkes a hosszú haj, mások ilyenkor kezdik el növeszteni a korábban rövidre vágott frizurájukat. Az igazság az, hogy teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi tetszik igazán, a nőiesség nem a hajtincsek hosszúságán múlik. Mindenkinek más áll jól, főként az arc karaktere határozza meg, hogy milyen hajhossz tűnik igazán jó választásnak.

Sokan a helytelen testtartás, illetve a genetika miatt kialakuló, hátsó nyaki részen látható pukli eltakarásának céljából növesztik le a rövidebb tincseiket. Ha elsősorban ez a cél, bőven elegendő egy félhosszú fazon, amit kiengedve is sokféleképpen lehet viselni. Lehet tépett, vagy rétegesen vágott a fazon, egyszerre őrzi magában a klasszikus nőiesség stílusvonásait, és a modern frizurákra jellemző sikkes kialakításokat.

Ebben a hajhosszban az a legjobb, hogy gyakorlatilag mindenkinek jól áll, csupán a vágási technikával vagy a formázással kell egy kicsit trükközni. Egy csinos frufru, pár finom hullám vagy épp a lépcsőzetes, többrétegű vágás elképesztően fel tudja dobni az eredményt, egészen más hatást kelt, ha különböző módszerekkel készül el a frizura.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés