A vékony szálú, száraz és töredezett haj is életre kel az új frizura hatására. Hihetetlen, de ilyen sokat jelent a jól eltalált hajfazon és a frissítő vágás.

hirdetés

Vékony szálú, gyenge és lelapuló haj esetén sokan egyáltalán nem merik bevállalni a hajvágást, mert attól tartanak, hogy még kevesebb, még laposabb lesz a frizurájuk, mint előtte. Bár első blikkre talán rémisztő lehet, hogy a hajtömeg egy részének búcsút kell inteni a vágás következtében, a jól eltalált rövidebb fazon azonban sokkal dúsabbnak láttatja a tincseket.

Így kel életre a vékony szálú haj az új frizura hatására

Az elnyúlt, lelapuló, vékony szálú és száraz frizura teljesen felfrissül, ha a fodrász ügyesen bánik a rétegekkel. Hosszú hajból természetesen mindig könnyebb csodát alkotni, hiszen a hátközépig érő tincseket látványosabban lehet rétegezni, ezáltal a fodrásznak szabadabb keze van az átalakításban.

Ha hosszú, vékony szálú frizurából kell dúsabb fazont varázsolni, a réteges, tépett vágás a legjobb megoldás. Tény, hogy a hajtömeg felső harmadánál a hossz nagyobb részétől meg kell szabadulni, ám a végeredményt tekintve megéri bevállalósnak lenni.

Ahhoz, hogy valóban látványos legyen a dúsabb, tömöttebb hatás, érdemes finom hullámokkal felturbózni a tincseket. Mivel a vékony szálú haj nagyon érzékeny, a hőhatás okozta sérülések nagyon hamar nyomot hagynak rajta. Célszerűbb hajcsavaróval vagy körkefés beszárítással ügyeskedni, amelyek kíméletesebben formázzák a törékeny, gyenge frizurát.

Bármilyen meglepő, nem csak a hosszú hajstílus kaphat látványos tartást a hajvágásnak köszönhetően. A rövid frizura éppúgy átalakítható, noha egyértelműen kevesebb technikával kísérletezhet a szakember. Egy jól eltalált fazonnal azonban tartást kapnak a lelapuló, erőtlen tincsek, ennek köszönhetően pedig sokkal nőiesebb lesz megjelenés.

A hosszú frufruban szuper lehetőségek rejtőznek, ugyanis az aszimmetriával, a frufru formázásával sokat lehet dobni a volumenen. A dús összhatás titka a frufrun és a fazonon kívül rövid tincsek esetén is a trükkös beszárításban rejlik. Ha nem zsonglőrködsz profi mesterfodrászként a körkefével, érdemes különböző hajformázó habokat és spray-ket kipróbálnod, hogy a tincsek ne lapuljanak le, megőrizzék szép tartásukat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés