Az idei év egyik legnőiesebb, legnépszerűbb választása a függönyfrufru, így nem véletlen, hogy Katalin hercegné is ezzel a fazonnal dobta fel a frizuráját.

hirdetés

Katalin hercegné tartózkodik ugyan az éles stílusváltástól, de olykor ő is szükségét érzi, hogy felfrissítse a már jól bevált frizuráját. Bár apró változtatásnak tűnik, de a francia nők által felfuttatott, világszerte népszerűvé vált függönyfrufru tökéletes arra, hogy kissé megbolondítsa, és még nőiesebbé varázsolja a megunt hajfazont.

Képek: Max Mumby/Indigo/Getty Images.

 

Katalin fodrásza nem csípett le nagyon a hajhosszból, csupán néhány nyisszantással textúrát vitt a hajtömegbe, amitől lágyabb, dúsabb hatást keltenek a tincsek, pláne a stílusosan kifelé szárított, hosszú frufruval megspékelve.

Ez a frufrufazon sokféle hajstílussal harmonizál, tippet adunk, milyen vágásokkal kombinálhatod divatosan, nőiesen.

Katalin hercegné is megízlelte a függönyfrufru varázsát: ezekkel a fazonokkal észbontóan mutat

A hetvenes-nyolcvanas évek stílushangulata idén is áthatja a divat több területét, a frizurákon éppúgy érzékelhető vibráló hatása. Az őszi frizuradivat dús hatású, lágyan leomló, blowout beszárítási technikával készült loknikkal eleveníti fel a diszkókorszakot.

A két oldalra kunkorodó függönyfrufru remekül passzol a lépcsőzetesen vágott, texturált frizurához, mint amilyennel Katalin hercegné is büszkélkedhet.

Ez az arc környékén rétegelt fazon többféle változatban divatos, a fejformának megfelelően igazítja, alakítja a fodrász. A teljesen egyenes, erős szálú hajat is sokkal lágyabbá varázsolja a homlokba hulló és az állat szegélyező tincsek mozgalmas rétegezése.

A lelapulásra hajlamos félhosszú hajat szintén fel lehet dobni két oldalra csapott, laza frufruval, amely gyönyörűen keretezi az arcot. Egy kis beszárítással rá kell segíteni a rugalmas, dinamikus összképre, de nem igényel sok macerát a művelet, ráadásul roppant elegáns és nőies.

Brigitte Bardot a hatvanas években kapott rá a függönyfrufru varázsára, elképesztően jól állt neki ez a tépett, szélfútta hatású fazon. A retró trendek szívesen szemezgetnek a korszak inspirációmorzsáiból, így a kócosan hullámos, dús frufruval megspékelt hajfazonok is reneszánszukat élik.

Nem baj az sem, ha szívesebben válogatsz a rövid frizurák közül, a blunt és a choppy bobhoz egyaránt remekül passzol a franciás kis frufrufazon.

Sőt, a pixie rétegelt, shag változatai úgyszintén elbírják a hosszabb függönyfrufrut, ám érdemes lágy loknikat csempészni a réteges vágásba, hogy kellőképp mozgalmas, dinamikus legyen.

Katalin hercegné sokakat lenyűgözött új frizurájával, ha még fokozható egyáltalán, most biztosan még jobban megugrik a függönyfrufru népszerűsége.

Kiemelt kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés