Az őszi divat izgalmas hajviseleteket tartogat. Számos múltbéli, elfeledett fazon tér vissza, melyek felpezsdítik az ellaposodó trendeket. Idén a hetvenes évek legnépszerűbb frizurái ragadják magukhoz a figyelmet, melyek nemcsak a haj volumenét, hanem a megjelenést is felturbózzák.

hirdetés

A hetvenes évek rengeteg izgalmas fazont és újdonságot hozott magával, akkoriban sok változáson ment keresztül a divat. Megjelent a kaftán, a széles szárú farmer, hódítottak a minták, és szinte az egész évtizedet áthatotta valami megmagyarázhatatlan pezsgés. A hangulat rányomta a bélyegét a trendekre, rengeteg ma is divatos fazon elődje akkortájt született meg, elég csak a népszerű ingruhára gondolni.

Az újdonságok nem csak az öltözködés terén mutatkoztak meg, a frizura- és a sminkdivat szintén teljesen átalakult. Nagy népszerűségre tettek szert a dús hatást keltő, lágy loknik és a fokozatos vágások, illetve a sminkelésben jellemzővé vált a bátrabb színhasználat. A kócos szélfútta beszárítás, mely évek óta uralja a hajformázási trendeket, a hetvenes években indult el útjára.

A ’70-es évek népszerű frizurái roppant sokoldalúak: sikkes fazonok, amiket érdemes kipróbálni

Az elmúlt években apránként visszaszivárogtak a divatba a hetvenes évek népszerű frizurái. A tépett shag, a fokozatosan, lépcsőzetesen vágott félhosszú fazon, valamint a mullet, vagyis a focistafrizura is sorban megjelent a fodrászok palettáján. Bár az utóbbi hajviseletet sokan a nyolcvanas évekkel azonosítják, elsőként a diszkókorszakban jelent meg. Ám nem ez az egyetlen formázási technika, ami újból a csúcsra tört.

Beszárítás: visszatérnek a ’70-es évek blowout technikával formázott frizurái

A beszárítás az egyik legjobb volumennövelő eszköz. A főnözésnek köszönhetően a hajtövek megemelkednek, a megfelelő technikának köszönhetően pedig igazán látványos lesz a frizura. A lépcsőzetes, ritkított vágásnak köszönhetően a volumen könnyen elérhető, akár egy körkefe és hajszárító segítségével.

Rendetlen fürtök

A természetes göndör fürtöknél nincs különlegesebb, ám sokan mégis inkább a hajvasaló után nyúlnak. Idén viszont nem érdemes kiegyenesíteni a kusza hullámokat, mivel az összevissza kanyargó loknik elképesztően menőnek számítanak. Lehet hullámos vagy teljesen göndör, nem számít, minden formában sikkes az efféle viselet.

Hosszú haj frufruval

Jane Birkin kedvenc frizurájáért évtizedek óta rajonganak a francia nők. Az egyenes tincseket könnyű megbolondítani a ritkásra szedett hosszú fufruval, és nagy formázást sem igényel.

Dús bob

A bob örökzöld fazon, ami sosem megy ki a divatból. Az egyenesre vasalt és a tépett fazonok mellett a körkefével beszárított verziók számítanak még felkapottnak.

Mullet

A mullet frizurát senkinek sem kell bemutatni, hiszen az elmúlt szezonokban szinte forgószélként söpört végig a trendeken. Többféle verziója kering a divatban, az egészen finom átmenettől a feltűnőig. Bármelyiket is választod, rövid vagy hosszabb frufruval egyaránt jól mutat majd.

Az élvonalbeli irányzatok mellett a praktikus formázási, hajkészítési trükkök úgyszintén felbukkannak. Ilyen például a buborékfonat vagy a különféle kendővel, esetleg csatokkal díszített frizura.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés