A francia nők körében örök klasszikus a sikkes, rövid fazonú bob, ami évek óta vezeti a népszerűségi listákat a divatban. Ellenállhatatlan, egyszerűen nem lehet megunni, de nem csak egyféleképpen, gondosan beszárítva viselhető. Fonás nélkül is készülhet nőies frizura rövid hajból, az efféle gyors verziók közül bármelyik beleférhet a sűrű reggelekbe. Egy szép csatra, különleges hajgumira szükség lehet, ám speciális eszközöket egyáltalán nem igényel a művelet.

hirdetés

A francia bob már önmagában is vonzó és stílusos viselet, ami nem igényel túl sok formázást, néhány laza hajvégi loknival vagy szimpla főnözéssel egyhamar változatosabbá tehető. Mint minden frizura, ez is frissen mosva igazán nőies, pláne, ha a beszárítással kap egy kis volument. Sokan emiatt is tartanak ettől a fazontól, mert úgy vélik, hogy a rohanó hétköznapokban nem tudnák minden alkalommal kihozni belőle a maximumot, így az könnyen lapossá, unalmassá válna.

Míg a hosszabb frizurafazonok esetén egyszerű a képlet, hiszen az elaludt, rakoncátlan vagy lelapuló tincsek számára mindig mentőövet dobhat egy szép konty, fonat vagy magas copf, rövid hajból már nehezebb összeügyeskedni különféle stílusokat. Persze, a rutinosabbak mindig előránthatják a varázscilinderből a parkettafonás ötletét, melynek nem szab akadályt a haj hossza.

 

Ám azok számára is akad pár kreatív megoldás, akiknek nincs benne a kezében a fonás tudománya, mert anélkül is sokféle frizura kialakítható rövid hajból, ráadásul kevés eszközzel, bonyolult macera nélkül, rövid idő alatt.

Egyszerű, nőies, gyors frizura rövid hajból, 3 verzióban

A sűrű reggeleket valóban megakaszthatja a többlépcsős frizurakészítés, és ez minden hajhossz esetében igaz. Ha már előkerül a hajvasaló vagy a hajsütő vas, és a formázás mellett a fixálásra is időt szán az ember lánya, szinte biztos, hogy tíz percnél tovább fog tartani a művelet.

A rövid bobfrizuráknál főként az jelentheti a gondot, hogy a hajmosást követő beszárítás eredménye nagyjából két nap után megadja magát, persze az időjárási viszonyoktól is függ, hogy meddig őrzi meg jó tartását a frizura. Azonban arra az esetre is van rafinált megoldás, amikor lelapul, összeesik, de nincs idő beszúrni a mosást, beszárítást.

Fonás helyett trükközz hajgumis módszerrel

Ez a frizura akkor is szóba jöhet, ha már nem teljesen friss a haj, de még nem tocsog a zsírtól. Ha túl rövidek a tincsek ahhoz, hogy befond őket, a videóban látható módon egyszerre több hajgumival dolgozhatsz.

A külön-külön összefogott szekciókat fordítsd át a hajgumin, húzd szét az így kapott copfokat, hogy a lazábbra hagyott szálak dúsabb hatást keltsenek, majd a tarkódnál kösd össze az egészet egy mutatós, látványos szalaggal, hajgumival, esetleg egy dekoratív csattal.

Félig feltűzött gyors frizura rövid hajból

Ezt a frizurát könnyedén összedobhatod akár pár perccel indulás előtt. Bármikor mentőöv lehet, ha túl laposnak vagy rendezetlennek találod a hajad, és nincs időd beszárítani.

Egy nagyobb részt válassz le, és fogd össze szilikongumival a fejtető alatt. Majd két oldalról vezess hátra egy-egy tincset, és azokat is gumizd össze ugyanabban a magasságban. Ezt a kisebb copfot fordítsd át önmagán, azután egy széles, dizájnos csattal fedd el a hajgumikat.

Mintha be lenne fonva, de annál sokkal egyszerűbb

Vannak, akik rövid hajból is tudnak copfot készíteni parkettafonással, de azok számára is létezik egyszerűbb megoldás, akik ezt túl bonyolultnak találják.

Válassz le egy vastagabb tincset a fejtetődnél, és valamivel a tarkód felett gumizd össze. A kis copfot fordítsd át a hajgumin, a csavart szálakat pedig húzd szét lazán. Lefelé haladva, két oldalról is vezess hátra egy-egy szekciót, majd hasonló módon fogd össze, és fordítsd át önmagán a copfot. Ha elkészültél, a maradék hajat szintén kösd össze alul, és egy díszes, fényes csattal fedd el a szilikongumit. Voilà! Ugye, milyen egyszerű?

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés