Gyors és rendkívül egyszerű frizurák, melyek kihozzák a maximumot a göndör hajból. Elképesztően sikkessé és nőiessé varázsolják a megjelenést, csak pár lépés kell, hogy összedobd őket.

hirdetés

Gyors frizurák göndör hajból

A göndör, rakoncátlan tincsek bizony okozhatnak némi bosszúságot a hétköznapok során. Nem egyszerű bánni velük, egészen más kezelést igényelnek, mint az egyenesre szárítható szálak, ugyanígy a frizurakészítés során is kell néhány trükk, amelyek megszelídítik az összevissza álló loknikat.

Ettől függetlenül nem kell órákon át bíbelődni a tükör előtt ahhoz, hogy az ember lánya nőies és sikkes hatást kapjon eredményül, van néhány gyors és rendkívül egyszerű frizura, ami pillanatok alatt elkészül. Senki nem fogja megmondani, hogy nem fodrász készítette őket, pedig tényleg nem igényelnek szakértelmet!

A félig feltűzött fazonról sokan azt gondolják, hogy kizárólag egyenes hajból vagy maximum könnyed hullámokkal mutatnak jól. Göndör hajból is simán készülhet mutatós, nőies verzió, csak egy kicsit másképp kell bánni a tincsekkel. Az első változat rendkívül egyszerű, a lényege, hogy tartást adjon a hajnak, a kusza szálak ne lógjanak a szembe, azonban nem célja lelapítani a göndör fürtöket. A második egy kicsit meg is bolondítja az egyszerű fazont, de ugyanúgy gyors és könnyedén elkészíthető. Csak szimpla hármas fonást kell csinálni, amitől kap egy kis extrát az összkép.

Az elegáns, nőies kontyokat sem hagyhatjuk ki a repertoárból. Göndör hajból úgyszintén készülhet gyönyörű, sikkes konty, ám érdemes több szekcióra osztani a hajtömeget, hogy egyszerűbb legyen bánni a kósza tincsekkel. Manapság egyébként sem divatos a tökéletesen elsimított eredmény, loknis frizura esetén pedig már eleve adott a texturált, laza összhatás. Magas, alacsony és oldalra pozicionált verziót is készíthetsz, egyik sem igényel fodrászkezeket.

Természetesen a sikkes kiegészítőkről sem kell lemondani, a göndör fürtök éppúgy megzabolázhatók hajpántokkal, csatokkal. Sőt! A stílusos, mintás selyemkendők ezzel a hajtípussal mutatnak csak igazán, valóságos riviérahangulatot kölcsönöznek a megjelenésnek. A kendőt érdemes hullámcsattal rögzíteni, hogy ne csúszkáljon el a nap folyamán.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés