Ezekkel a praktikákkal könnyen elkerülhető, hogy a sapka viselése miatt szénaboglyává váljon a precízen beszárított frizura. Az egyszerű trükkel bármikor kezelhető és meg is előzhető a probléma.

hirdetés

A legtöbb nő legalább egyszer már biztosan járt úgy, hogy fésülködés, öltözködés közben vagy egy divatos sapka levétele után a frizurája az égnek állt. A szállongó haj igencsak bosszantó tud lenni, hiszen a feltűnő jelenség vicces képet alkothat rólunk. A hölgyek nagy szerencséjére viszont egyáltalán nem nehéz megszabadulni a fej tetején kialakult szénakazaltól.

Az elektrosztatikus haj így kezelhető szuper könnyedén

A furcsa dolog mögött egy fizikai jelenség lapul. A fejfedők le- és felvételével ugyanis súrlódik a haj, ami miatt az elektrosztatikussá válik. Ezáltal a felső hajszálak felemelkednek, és az alattuk lévőket is magukkal vonzzák a magasba. Habár praktikus ionizáló és antisztatikus hajszárítókat is be lehet már szerezni, azok sajnos nem mentenek meg minket a nap közben kialakult szalmakazalszerű frizurától. Ezekkel a trükkökkel azonban könnyen meg lehet előzni az elektrosztatikus haj kialakulását.

 

A szárítógépekbe helyezhető illatosító lapok a ruhák frissességéért felelnek elsősorban, viszont akkor is hasznunkra válhatnak, ha feltöltődött a hajunk. Csupán be kell dörzsölni a szálakat a kendővel, és a töltésnek nyoma sem lesz. Ugyanezt érdemes a sapkával is megtenni mielőtt felvesszük, így csökkentve a borzos haj kialakulásának esélyeit.

A nagyon szárazzá vált haj szintén előidézhet kusza hajkoronát. Ezen a hajsütővasak, a hideg időjárás és a fűtési szezon is csak rontani tud. Hogy ezt elkerüljük, érdemes rendszeresen balzsamozni a hajvégeket hajmosás során, vagy hajápoló terméket fújni a törölközőszáraz frizurára. Hajszárításkor egy természetes sörtéjű fésű sokat segíthet. Aki pedig nagyon sokat viaskodik a hajával, az kevés hajlakkot is fújhat a sörtékre, hogy azok egyből fixálni tudják a rakoncátlan hajszálakat.

 

A fokozatosra vágott frizura is könnyebben felemelkedik, ezért még a tél beállta előtt javasolt megritkítani a túl dús tincseket, és felfrissíteni a töredezett végű szálakat.

Mindig segíthet a szorult helyzetekben, ha kis üvegnyi növényi hajolajból egy cseppet eloszlatunk a tenyerünkön, amit a hajunkra kenünk. Így például bármennyi felsőt felpróbálhatunk a próbafülkében, végül úgyis rendezett frizurával hagyjuk el kedvenc üzletünket.

 

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés