Az egyszerű, kötött téli sapka első látásra talán unalmasnak tűnhet, pedig rengeteg lehetőség rejlik benne, ha ügyesen variálod hozzá a meleg ruhadarabokat. A divatos színek, fazonok kombinálásának köszönhetően a praktikus kiegészítőből azonnal egy izgalmas divatesszencia lesz.

hirdetés

A kötött sapka egy roppant egyszerű és praktikus kiegészítő. Az elmúlt években kortalan viseletté vált a nők ruhatárában, megfelelően kombinálva pedig igazán vagánnyá teszi a megjelenést. Ha a bojttal feldobott verziókat túlságosan kislányosnak találod, akkor a letisztult kialakítású fejfedők közül válogathatsz.

Így lesz a kötött sapka nőies kiegészítő

A túl sportos megjelenést télen leginkább egy nőies kabáttal lehet ellensúlyozni. Ha a meleg holmi még karcsúsított is, akkor nyert ügyünk van. Emellett a táska is nagyon meghatározó szereplője a szetteknek. Az egyszerű, apróbb méretű műbőr kézitáskák mellett a kötött sapka is egyből elegánsabbá válik, pláne, ha a retikült láncok vagy fémcsatok díszítik.

 

A színharmóniára sem árt odafigyelni, amikor bebugyolálod magad a vastag, meleg rétegekbe. A neonszínek például nem hatnak elegánsan, ráadásul gyakran jelennek meg a sportruházatokon, ezáltal nem a nőiesség jut róluk elsőre az eszünkbe.

 

Persze, lehet úgy variálni az élénk tónusokat, hogy azok sikkes formában jelenjenek meg az öltözékben, de kétségkívül a nyárhoz jobban passzolnak a rikító árnyalatok. A pasztellsárga, a bézs és a vattacukorszínek ezzel szemben vidámak és nőiesek, mégsem harsányak.

Tipp vásárláshoz!

Ha bevásárlásra indulsz, olyan sapkafazonokra fókuszálj, amelyeknek a vége nem fittyen le a fejtető mögött, amikor felveszed. Amennyiben nem túl vékony anyagú, vagy túl nagy a sapka, akkor az teljesen rásimul a fejre, vagy annak tetején csupán egy kisebb csúcsot formál. Ez így sokkal stílusosabb megjelenést eredményez, mintha laza, trottyos, esetleg bojtos-rojtos megoldás kerül be a nőiesen vagány szerelésbe.

Így viseld vele a frizurádat

A frufru viseléséhez sajnos nemigen kedvező darab a kötött sapka, mivel az teljesen lecsúszik a homlokra, ezáltal lelapítja és általában zsírosabbá teszi a tincseket. A hozzáillő frizurák legalább áll alá érnek, így láthatóvá tudnak válni a loknik. Az ovális és a szögletes arcformához passzolnak leginkább ezek a sapkaszabások, a kerek, pufók orcákat általában csak még inkább kihangsúlyozzák és szélesítik.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters, Michael Campanella, Edward Berthelot, Melodie Jeng, Jeremy Moeller, Christian Vierig, Edward Berthelot, Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés