A rohanós reggeleken két dologgal lehet lefaragni a készülődési időt, a makeup elhagyásával és a haj elhanyagolásával. A legtöbb nő számára kifejezetten fontos a kifinomult megjelenés, hiszen egy kis alapozó és egy pár lokni a tincsekben már fel tudja turbózni az önbizalmat. Nem kell lemondani a nőies külsőről, csupán egy gyors smink és egy könnyen elkészíthető frizura kell, ami mindig bevethető, bármilyen alkalom adódik rá.

hirdetés

Még a legsűrűbb reggeleken is belefér 10 perc, amit szépítkezésre lehet szánni. Ahhoz, hogy egy finom sminket feldobjon valaki, valamint egy lépéssel tovább menjen a szimpla fésülködésnél, nem is kell több idő. Noha való igaz, hogy egy kevéske rutin nem árt a gyorsasághoz, a legfontosabb tényező a megfelelő termékek kiválasztása. A tempós készülődés sikere gyakorlatilag azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e leszűkíteni a lehetőségeket.

Ez a videó ebben nyújt segítséget. A gyönyörű vlogger lépésről lépésre mutatja meg tízperces rutinját, amiből rengeteget lehet tanulni. Segít kiválasztani a szükséges sminkcuccokat és remek tanácsokkal lát el a reggeli készülődést illetően. Nem gond, ha nagyon sietned kell, mégis különleges, nőies külsőt szeretnél, amennyiben ezt a technikát alkalmazod, mindenkit le fogsz nyűgözni a megjelenéseddel!

 

Gyors smink és frizura 10 perc alatt

A gyors smink elkészítésénél aranyszabály, hogy előre ki kell választani a szükséges termékeket. Habár rengeteg lehetőség van, és számos különböző cuccot lehet az arcra kenegetni, ilyenkor érdemes csak és kizárólag a nélkülözhetetlen elemeket beépíteni a makeupba. A primer használata elengedhetetlen, ha egy hosszú napnak nézel elébe. Nagyon sokat segít abban, hogy a pillanatok alatt feldobott smink is tökéletesen mutasson. Abban szintén szerepet vállal, hogy akár az egész nap folyamán a helyén maradjon minden, a csodás smink ne másszon le a bőrről.

Az alapozó egységessé teszi a bőr tónusát, elfedi az esetleges bőrhibákat. A legtöbben ezt a lépést sem mellőznék, ha épp munkába sietnek, de nem is kell. A felvitele simán belefér a 10 perces készülődésbe, a makeup pedig akkor teljes, ha egy vékony réteg elfedi a sápatag, fáradt bőrt. Természetesen le lehet cserélni színezett hidratálóra, BB vagy CC krémre azoknak, akik ezeket a formulákat jobban kedvelik.

A korrektort mindenképpen ajánlott beletervezni az ultragyors sminkbe is. Mindössze pár lépésre van szükség ahhoz, hogy elfedje a karikákat, üdébbnek mutassa a bőrt. Ehhez valóban szükség van némi gyakorlatra, mivel ha valaki már öreg motoros a sminkelésben, kapásból tudja, hova érdemes felvinnie a kencét.

 

Az arc semmiképp ne maradjon színezés nélkül. Ha felkerül az alapozó, könnyedén kialakul egy maszkszerű hatás, mintha porcelánbabává változna az illető. Kissé természetellenes lehet a finom, tökéletes textúrájú arcbőr, tehát nem árt egy kis plusztónust feldobni az orca területére. Bronzer vagy pirosító segítségével egyaránt el lehet érni a naturális eredményt, a smink könnyed, nőies hatást kelt majd.

A szemöldök, a szempillák és az ajkak sem maradhatnak ki, azonban ezeket egy-egy termékkel érdemes kezelni a hatékonyság és a gyorsaság jegyében.

A frizurába egy alapos fésülés után érdemes pár loknit tenni, ez körülbelül két percet vesz igénybe. Ha sütővassal dolgozol, mindenképp ajánlott már előre bedugni a készüléket, hogy biztosan felmelegedjen, mire sorra kerülnek a tincsek. A másik megoldás, ha már alvás előtt előkészíted a frizurád, és hőhatás nélkül kerülnek bele a hullámok a loboncba.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés