A szeplők régebben rejtegetni való szépséghibának számítottak, manapság pedig irigykedve néznek viselőikre azok, akiknek nincsen. A napsütéses nyári szezon után egyesek arcán megszaporodnak a szeplők, ám, ha nem tartozol közéjük, a következő praktikákkal neked is lehetnek ilyen pöttyeid, akár pillanatok alatt! Sminkkel, és tartósabb praktikákkal is próbálkozhatsz.

hirdetés

Régebben sokakat cikiztek amiatt, mert szeplős volt az arcuk. Mára szerencsére fordult a világ, és egyre többen viselik büszkén szépségpöttyeiket az arcukon. Sőt, akinek nincs, az egyre inkább szeretne szeplőt, hiszen napjainkban rendkívül divatos szexepilnek számít. Mutatjuk, hogyan varázsolhatsz magadnak természetesnek ható pöttyöket akár pillanatokon belül!

Természetesnek ható szeplők egy kis sminkkel

Ha te is szeretnél arcodra divatos pöttyöket, egy kis smink segítségével könnyen megteheted. A drága kozmetikumoktól kezdve a legtöbb neszesszerben megtalálható szemöldökceruzáig sok mindennel próbálkozhatsz. Utóbbi esetében fontos, hogy bőrszínednek megfelelő tónusút válassz, hiszen a hamis szeplő nem hat természetesen, ha túlságosan sötét. Rajzoláskor ügyelj arra, hogy a sminkkel felvitt szeplők ne legyenek túl szabályosak, hiszen a természetes szeplők sem azok. Emellett szinte bárhol megjelenhetnek az arcon, így nem kötelező csak az orcákra és az orra festeni őket.

 

A kifejezetten szeplők rajzolására kifejlesztett termékek nem sokban különböznek a filces szemhéjtusoktól. A lényeg, hogy a terméknek nagyon vékony hegye legyen, és természetesen illeszkedjen a színe az arcod árnyalatához. A vizesebb típusú kozmetikumoknál érdemes pár erősebb pöttyöt rajzolni, majd ujjaddal eldolgozni, ezzel több és különböző árnyalatú szeplőt alkotva.

Egy másik megoldás, ha színezett szemöldökgélt használsz, ami spirálos végének köszönhetően különféle alakú szeplőket eredményez. Különös technika, amikor krémkontúrba kevernek néhány csepp olajat vagy szérumot, és egy hullámcsat bogyós végével rajzolják fel a pöttyöket. Egy másik megoldás történhet por állagú kontúrral, bronzosítóval vagy barnás szemhéjfestékkel. Ebben az esetben ecsettel érdemes dolgozni, aminek lehetőleg minél vékonyabb hegye legyen, hogy szép, apró pontokat tudj festeni. Az ecsetet fújd le először fixáló sprével, hogy a por állagú kozmetikum könnyebben rátapadjon.

Az interneten egy ideig igen népszerű volt a fogkefés módszer, ám nem azért, mert túlságosan sikeres volt. Ilyenkor egy vízbe mártott fogkefét használnak, amit aztán átdörzsölnek egy por állagú kontúron, majd arcukra spriccelik a pöttyöket. Ezzel nagyon óvatosan kell dolgozni, hiszen a hamis szeplők mindent beterítenek, így azokat a helyeket is, ahova esetleg nem is akartál pöttyöket.

Ha hosszabb hatást szeretnél

Az előzőeknél valamivel tartósabb megoldást kínál, ha szemöldöktetováló géllel dolgozol. Másik megoldás lehet, ha barnítóhabbal, -krémmel vagy esetleg -sprével viszed fel a kívánt pöttyöket. Azonban ma már az sem ritka, ha valaki igazi szeplőhatású tetoválást készíttet az arcára. Ennél kevésbé drasztikusabb megoldás, ha hennát használsz. Azonban óvatosan kell ezzel is bánni, hiszen ha allergiás vagy rá, nagy baj történhet. Arról, hogy hogyan alkalmazd ezt a módszert, ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Ha pedig szerencsés vagy, és természetesen vannak szeplőid, érdemes alapozó helyett BB krémet, vagy csak egy kis korrektort használnod. Így nem rejted el a sminkkel a szeplők többségét!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés