A feszesebb, teltebb, élettel telibb arcbőr eléréséhez ma már számos technológia kínálkozik, az MBR Cytoline Vital arckezelés speciális gép és tű használata nélkül stimulálja a sejteket a mélyebb rétegekben is, komplex bőrfiatalító hatása azonnal észrevehető, ám később ugyanúgy érzékelhető.

hirdetés

Bár az innovációknak köszönhetően ma már az otthoni bőrápolás során is alkalmazhatunk olyan kencéket, amelyek nem csupán a bőr felszínén fejtik ki hatásukat, a hosszan tartó eredmény érdekében azonban sokan a bőr mélyebb rétegeit stimuláló, komplexebb hatásmechanizmuson alapuló kozmetikai és orvos-esztétikai kezeléseket veszik igénybe.

A különféle bőrproblémák csökkentésére, valamint az érett bőr megújítására, felfrissítésére egyaránt alkalmas rádiófrekvenciás, lézeres, elektromágneses vagy oxigénterápiás liftinghatású eljárások, valamint a különféle feltöltések valóban hatékonyak, ám tűk és gépi berendezések nélkül ugyancsak adódik lehetőség arra, hogy a mélyebb rétegek sejtszintű stimulálásával újra lendületbe hozzuk a bőr önregenerációs folyamatait.

Az MBR Cytoline Vital arckezelés okos molekulákkal, peptidekkel serkenti a sejtek osztódását, ezáltal nem csak azonnali élénkítő és feszesítő hatásra lehet számítani. Bár főként érett bőrre ajánlott, a fáradt, dehidratált, kimerült arcbőrt is csodásan helyreállítja, ezt én magam is megtapasztaltam. Elárulom, hogy zajlik az eljárás, és milyen változásokat vettem észre a bőrömön rögtön, illetve napokkal a kezelés után.

Így éri el hatását a bőrfiatalító MBR Cytoline Vital arckezelés

A Budán található Inglow esztétikai szalon változatos szépészeti eljárásokat kínál a tartós lézeres szőrtelenítéstől kezdve a különféle mélyhidratáló, vitalizáló és feszesítő arckezelésekig. Az általam választott Cytoline Vital kizárólag az MBR kozmetikai márka partnereként jegyzett szalonokban érhető el.

Kép: Inglow.

 

Az MBR BioChange Cytoline termékcsalád a multifunkcionális MPC tejpeptid-komplexen alapul. Aktív összetevői a citokinek, amelyek a sejtkommunikációban vesznek részt. A citokinek pozitív módon szabályozzák és stimulálják a természetes sejtfunkciókat. Okos molekulák, melyek személyre szabott mértékben hatnak különböző bőrtípusokra. Serkentik a sejtek osztódását, fenntartják a kollagéntermelő fibroblasztok optimális aktivitását, valamint hozzájárulnak a bőr ellenálló képességének megerősítéséhez. A feszesítő hatás tulajdonképpen abból áll, hogy fokozottabb ütemre kapcsol a regeneráció, ezáltal a sejtek és a szövetek szerkezete megújul.

Olyan kezelést szerettem volna kipróbálni, amely komplex módon kezeli mind a bőröregedés kezdeti szakaszában tapasztalt tüneteket, mind azokat a bőrproblémákat, amelyek az arcápolás időszakos elhanyagolására, a környezeti ártalmakra, valamint a kialvatlanságra és a fokozott stresszhatásokra vezethetők vissza.

Lassan a negyvenes éveim közepe felé araszolok, és bár néhány szemkörnyéki szarkalábat leszámítva még nincsenek ráncaim, a bőröregedés kezdeti jelei már kopogtatnak nálam. Fáradtabb periódusaimban az idő lenyomatai már jobban láthatóvá válnak az arcomon, itt-ott foltosabb, petyhüdtebb a bőr, és piszok hamar dehidratált állapotba kerül, annak ellenére, hogy az arcápolási rutinom egyik fő alappillére a hialuronsav. Még nem kell nagy csatát vívnom azért, hogy visszanyerje üdeségét az arcom, de az év végi hajtásban kicsit háttérbe szorult nálam a bőrápolás, és jó ideje már a pihenés sem szerepel a listámon, így a feszített tempó hatását az arcom is jól tükrözi.

Bár a szokásos rohanással estem be az Inglow szalonjába, a csendes, nyugodt légkör hatására azonnal ellazultam. Ezt csak fokozta a dupla arctisztítás procedúrája, ami olajos és vízbázisú lemosó termékekkel zajlik. Második lépésként a Peeling Beta Enyzm került fel a bőrömre, ami a papaja fehérjebontó enzimjét, a papaint tartalmazza. Nemcsak mélytisztító, hanem gyulladáscsökkentő hatással is bír, emellett felhozza a pórusokból a bennrekedt faggyúlerakódásokat és szennyeződéseket. Kicsit bizsergető, hűs érzetet kelt, de nagyon kellemes.

Ezt egy gyengéd, relaxálást elősegítő dekoltázs-, nyak- és arcmasszázs követte, ami a lelki feltöltődés, ellazulás elősegítésén túl feloldja az arcizmokban rekedt feszültséget, kimozdítja azokat görcsös állapotukból. A vérkeringést szintén stimulálja, ezáltal a sejtek oxigénellátása javul, a hatóanyagok pedig jobban célba érnek. A kezelés minden lépése hangulatos félhomályban zajlik, így kicsit féltem attól, hogy egy óvatlan pillanatban elalszom, annyira ki tudtam kapcsolni.

A kép csak illusztráció. Forrás: Getty Images.

 

A Starter Facial Booster felvitele azért fontos, mert előkészíti a bőrt a további hatóanyagok befogadására, így azok mélyre tudnak hatolni a peptidek segítségével. Ezután következett a Tissue Aktivátor szérum, amely stimulálja a kollagénrostok képződését, valamint csökkenti a sötét karikákat a szem körül. Utána a Cytoline arcmaszk 100 került fel, méghozzá kozmetikai liftingfogásokkal, melyek fokozzák a bőrszövet rugalmasságát. Ez egy mélyen hidratáló, revitalizáló és regeneráló krémmaszk, ami a sejt- és szövetszerkezetek intenzív feltöltésére alkalmazható.

Majd a Cytoline mátrix 100 krém következett a sorban, mely amellett, hogy tartós hidratálást biztosít, növeli a bőr feszességét. A kollagéntermelés stimulálását a Cytoline Firming arcmaszk ugyancsak megtámogatja, ám ezen kívül újjáépíti és védi a vízzáró lipidréteget, kisimítja a vonalakat, illetve növeli a hámréteg nedvességmegtartó képességét. Végül a Cytoline mátrix 100 arcra és szemkörnyékre kifejlesztett krémmel zárul a folyamat, amitől azonnal selymes, babapuha tapintású lesz az arcbőr.

Az MBR Cytoline Vital arckezelés egy órát vesz igénybe, ám ennyi idő alatt is érezhetően, tapinthatóan teltebbé, hidratáltabbá, bársonyosabbá válik a bőr. A hatása itt nem ér véget. Bár közvetlenül az eljárást követően láthatóbbak a pórusok – hiszen épp befogadja a bőr a hatóanyagokat -, nem kell megijedni, mert pár órán belül ez mérséklődik, másnapra pedig sokkal finomabb, lágyabb lesz a bőr textúrája. A stimuláció következtében a kollagéntermelés már 24 órán belül fellendül, ennek látható jelei nagyjából két nap múlva jelentkeznek, én legalábbis ennyi idő után tapasztaltam, hogy nem csak frissebb és ragyogóbb, hanem egyúttal feszesebb, teltebb lett a bőröm.

A sejtek regenerálódása szintén gyorsabb ütemre kapcsolt, ezt rögtön tudtam abból, hogy a foltocskák, bőrhibák felszínén apró hámlás keletkezett két nap múltán, ami a harmadik napra szépen letisztult, ennek eredményeként pedig az elszíneződések, finom vonalkák jelentősen elhalványultak, a korábbi bőrszárazságból adódó apró kis sérülések pedig gyors ütemben gyógyulni kezdtek.

Nagyjából egy hét nyaralás után szokott ilyen kipihent, nyugodt állapotba kerülni a bőröm, ráadásul most érezhetően ellenállóbb a hirtelen jött hideggel szemben. Az arcbőr meglazult struktúráját ugyan nem teljesen építi újra ez a típusú kezelés, de a dehidratáltság és fáradtság következtében beesett területeket valamivel teltebbé varázsolja.

Mitesszerképződést, irritációt nem tapasztaltam, és számomra előnyt jelentett, hogy ennél a kezelésnél nem kell gyógyulási idővel számolni, mint egyes gépi berendezésekkel, vagy tűvel történő eljárásoknál. Nincs duzzanat, pirosodás, azonnal tisztábbnak, frissebnek hat a bőr.

Az érett bőr felfrissítésén túl szerintem arra is jó ez komplex hatású arckezelés, amire én használtam. Ha hetekig elmarad a következetes bőrápolás, illetve kimeríti tartalékait a hámréteg – vagyis elfárad -, ezáltal pedig védtelenebbé és vízhiányossá válik, segít ellensúlyozni a rohanós, stresszes időszak nyomait, valamint visszaállítja a bőrszövet megújulási folyamatainak egyensúlyát.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képek: Inglow, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés