A rejtett szemhéj sminkelése mindenképp igényel némi trükközést, hiszen ebben az esetben a mélyítővonal kitakarja a mozgó szemhéjt, ezáltal szinte semmi sem látszik a festésből. Akik ilyen genetikai adottsággal rendelkeznek, gyakran lemondanak a szemek kihúzásáról, árnyalásáról, mert azt gondolják, hogy a csodás eredményhez feltétlenül profi szakemberre van szükség. Ám kis gyakorlással könnyen megtanulható, hogyan érdemes kicselezni a részlegesen vagy teljesen kitakart szemhéj problémáját. Nem kell hozzá órákig bíbelődni a tükör előtt, ahogy extra kézügyességre sincs szükség, csupán pár apró trükk, és máris fókuszba kerül a tekintet.

hirdetés

A rejtett szemhéj egy genetikai adottság, vagyis nem azonos a bőr megereszkedéséből adódó lelógó szemhéjjal. Ezt aligha lehet elkerülni, s bár sokan emiatt úgy is érzik, hogy nem voltak nyertesei a genetikai lottónak, cseppet sem kell elkeseredni, ha a redők elfedik a mozgó szemhéj területét.

Vannak, akik még a teljes, puccos makeupból is kihagyják a szemkörnyéki területet, soha nem használnak szemhéjpúdert vagy tust, mert úgysem látszik az eredmény. Pedig bizony ki lehet emelni a tekintetet akkor is, ha nyitott állapotban teljesen elbújik a szemhéj, csak a megfelelő praktikákat kell bevetni hozzá.

Kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

 

Jennifer Lawrence, Blake Lively, Jennifer Aniston és Catherine Zeta-Jones is rejtett szemhéjjal rendelkezik, és gyakran még a füstös szemsminket is bevállalják. A mindennapokban, amikor nem alkalmi sminket viselnek, általában a szempillák hangsúlyozásával trükköznek, illetve a megszokottól kicsit eltérő szemsatírt és kihúzást alkalmaznak, amely optikailag nyitottabb tekintetet varázsol.

Kép: Steven Ferdman/Getty Images.

 

Bár első blikkre nagyon macerásnak tűnik a folyamat, igazság szerint nem kell sokat bíbelődni vele, nem igényel különösebb kézügyességet vagy energiabefektetést a látványos, kifinomult eredmény. Csupán a megfelelő technika elsajátítására van szükség, és máris pillanatok alatt elkészül a gyönyörű hétköznapi szemsmink.

Kép: Rich Fury/Getty Images.

 

Kép: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

 

A rejtett szemhéj sminkelése nem nagy ördöngösség

Az alapozó használata elengedhetetlen

Mindenképp használj szemhéjalapozót! Már számtalan típus beszerezhető a drogériákban, amelyek segítségével hosszan tartó és látványos lehet a szemsmink. Rejtett szemhéj esetén, mivel a bőrrétegek folyamatosan összesimulnak, könnyedén lekopik, cakkosodik és mázgálódik a felkent púder. Mivel csak minimálisan látható az árnyalat, ezért a szemek nyitott állapotában nem feltűnő az elmosott, elfolyt makeup, azonban minden egyes pislogásnál szembetűnővé válhat.

Alapozó segítségével könnyebb lesz eldolgozni a szemhéjpúdert az érintett területen, ráadásul sokkal tartósabb lesz az eredmény. A smink lazán ellenáll az olajos, zsíros súrlódásnak.

A színátmenetre figyelni kell

Az alapozás utáni lépés a szemhéjpúder kiválasztása és felvitele. Érdemes ügyesen, taktikusan árnyalni a szemkörnyéki területet, hogy ezzel is nyitottabbá váljon a tekintet. A szemöldök alatti ívet mindenképpen világos tónussal kell kifesteni, majd egy könnyed átmenettel továbbhaladni a szemhéjon. A szemöldök feletti terület akár egészen sötét is lehet, a lényeg, hogy a mélyebb árnyalatokat addig kell felvezetni, hogy a rejtett, redős felület felett érjen véget. Így optikailag nagyobbnak tűnik majd a szemhéj, tágabbra nyílnak a szemek.

A szemöldök vonalát érdemes fókuszba helyezni

Nem csupán rejtett szemhéj esetén igaz, hogy amennyiben a tekintet fókuszba helyezése a cél, érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a szemöldök vonalára is. A vonzó eredményhez meg kell találni az arany középutat. A túlzottan erős szemöldök minden ragyogást elvesz a szemektől, miközben a halovány, alig-alig látható és formátlan verzió szintén háttérbe szorítja a tekintetet.

Egyáltalán nem nehéz tökéletes, formás ívet rajzolni neki, csupán egy apró trükk kell hozzá, hogy garantáltan elégedett légy az eredménnyel.

 

Óvatosan bánj a szemceruzával!

A következő lépés a szemceruza vagy épp szemhéjtus használata. Sokan nem mernek tusvonalat húzni, mert ettől még szűkebbnek tűnnek a szemek. Nem kell lemondani a keretezett, szexi tekintetről, akár cicaszemet is festhetsz magadnak, csupán pár apróságra kell odafigyelni ahhoz, hogy rejtett szemhéj mellett is jól mutasson.

Mindig vékony, könnyed tusvonalat húzz a szemöldök vége felé vezetve, így nagyobb hely marad szabadon a szemhéjpúdernek. A fekete vonal kívül legyen hangsúlyos, egy apró ívvel érdemes meghosszabbítani azt, ettől még nyitottabbnak tűnik majd a tekintet.

A szem alatti területet nem árt világos ceruzával vagy tussal kiemelni, a fekete egyértelműen tiltólistás ezen a részen. Ha fehéret vagy halvány, púderes árnyalatokat vetsz be, az tökéletesen ellensúlyozza a rejtett szemhéj okozta szűk, aprónak tűnő látványt.

A szempillákra kell helyezni a hangsúlyt

A dús, gyönyörűen ívelt pillák kiemelik a szemeket, ráadásul remekül ellensúlyozzák a rejtett szemhéj adottságait. Tágra nyitják a tekintetet, látványossá teszik a szemsmink eredményét. Szempilla-göndörítővel még tovább fokozható a legyezőszerű hatás.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés