Leheletnyi, szolid csillogással üdíti, fiatalítja a megjelenést ez a smink, ami minden alkalomra tökéletes. Az érett bőr sajátosságait figyelembe véve, szépen korrigálja a lelógó szemhéj elmászó redőit, amitől sokkal nyíltabbnak, hangsúlyosabbnak tűnik a tekintet. Nem kell füstös hatással bajlódni!

hirdetés

A szemhéj mozgó részén a bőr, idővel elveszíti tartását és megereszkedik. Bár mindenkinél más életszakaszban válik zavaróvá a fityegő felesleg, és vannak, akiknél látványosabb, míg másoknál alig észrevehető a változás, sok nőnek elveszi a kedvét a sminkeléstől ez az esztétikai probléma.

Önbizalom-romboló tud lenni, amikor a korábban bevált sminkelési rutin már nem hoz olyan szép eredményt, mert a füstösre festett, vagy a satírral kiemelt szemek egyre szomorúbb hatást keltenek. Mivel a sminkelési technikáknak követnie kell az arcbőr változásait és mindenkori állapotát, érdemes ilyenkor új trükkök után nézni, melyek egyszerűen elsajátíthatóak és bevethetőek.

Optikailag feljebb kerül a lelógó szemhéj: szolid és nőies smink

A matt szemhéjpúderek látványosan megülhetnek és összecsomósodhatnak a kinyúlt bőrredőkben, míg a selyem- és vízfényű csillogás optikailag elmossa a vonalkákat, barázdákat, és egyenletes felületet sejtetnek. Amy Conway, a Bobbi Brown csapat sminkese remek példát mutat arra, hogyan lehet a diszkrét szemhéjfényt beemelni egy finom nappali makeupba, ami tulajdonképpen minden alkalomra tökéletes.

Közepesen krémes állagú alapozó termékekkel kezdi a sminkelést: a szemhéjkorrigáló primer és korrektor felvitele után, természetes hatású árnyalóval mélyíti a mozgó szemhéj vonalát. Csupán egy-két halvány árnyalattal sötétebb a bőrszínnél, tehát nem kell elvinni a füstös árnyékolás irányába.

 

Azután krémes, selyemfényű szemhéjfényt ken fel vastagon a pillák tövéhez, és a belső szemzugokba, majd az ujjaival alaposan eloszlatja a festéket. Vékony, lapos, hegyes ecsettel húzza meg a tusvonalat, amihez hosszan tartó, gél állagú fekete pigmentet használ. Csak a szem ívét hangsúlyozza vékonyan, nem kanyarintja túl az ecsetet külső szemzugon, ettől nyitottabb lesz a tekintet.

A külső szemzugnál a vonalka nem követi a pillasor lefelé irányuló ívét, hanem picit feljebb tolja a kontúrt, amitől optikailag frissebb, fiatalosabb az eredmény. A lefityegő bőrredők így semmilyen módon nem kapnak hangsúlyt.

A sminkes füstös szempillaspirállal emeli ki a felső pillákat, majd fémes fényű, halovány arcpírral igyekszik fokozni a bőrfeszesítő hatást. Az orcák külső részére paskolja rá finoman a pirosítót, a derűs rózsapír pedig nem csak üdévé teszi az összhatást, hanem optikailag felfelé húzza a lelógó szemhéj vonalát.

Ezt az egyszerűen összedobható, pár perces fiatalító sminket bárki könnyedén beültetheti a reggeli rutinjába, hiszen nem igényel sok eszközt és magas szintű sminktudást.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés