A lelógó szemhéj sok nőnek problémát okoz, hiszen zártabbá válik a tekintet, és nehezebb a sminkelés. A megfelelő, esztétikus technikák elsajátítása időbe telik, ezért a legtöbben még az elején feladják. A tusvonal felfestése a kritikus pontok közé, ám ezzel az ügyes praktikával többé ez sem jelent majd problémát.

hirdetés

A lelógó szemhéj sminkelése nem egyszerű feladat, mivel a tekintet eleve zárt, ezért a rosszul felvitt festék csak ronthat a megjelenésen. A szépen elkészített szemsminkről ebben az esetben sem kell lemondani, ám szükséges a gyakorlás. Rengeteget számít a technika, a kencék állaga és a színek. A megfelelő mozdulatokkal korrigálható a terület, így sokkal nyitottabbá válhatnak a szemek.

A lelógó szemhéj sem okoz többé problémát ezzel a festési technikával

A tusvonal felfestése precizitást és biztos kezeket igényel. Az esztétikus vonalat nem könnyű elkészíteni, ám gyakorlással semmi sem lehetetlen. A sminkelés ezen fázisa sokszor problémát okoz a lelógó szemhéjjal rendelkező hölgyeknek, mivel a fekete vonal csak még zártabbá teszi a tekintetet.

Ezt elégelte meg egy sminkes, aki mostanra kikísérletezte a tökéletes technikát, amivel túlzások nélkül kiemelhetőek a szemek. Joni mindig is felfelé húzta a tusvonalat, hiszen a legtöbben így készítik el. Ám az apró szemeihez ez nem passzol, mivel sokkal kisebbnek, zártabbnak tűnik a tekintete.

 

A sminkes megpróbálta oldalra megrajzolni a tusvonalat, a végeredmény pedig sokkal esztétikusabb lett. A vízvonalba mindig visz fel egy kevés fekete szemhéjpúdert ez ebben az esetben sem maradhatott el. Vékony vonalat rajzolt a belső szemzugba, így szinte megváltozott a szemformája.

Joni nem csak egy vékony vonalat fest, hanem egy hangsúlyos részt, melyet kicsit oldalra helyez. A korábban alkalmazott módon is elkészítette a sminkjét, a kettő között látványos a különbség. Az új technikával sokkal hangsúlyosabbá, nyitottabbá vált a tekintete. A módszerét mindenképp megéri kipróbálni!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés