Az érzékeny bőr éppúgy tápanyagokra éhes és nedvességre szomjazik, csak olykor nem egyszerű kezelni. Érdemes minél tisztább termékekkel próbálkozni, melyek nem borítják fel a védőréteg kényes egyensúlyát. A természetes összetevők gondos megválogatásával készültek ezek az arcápolók, melyek biztonságos tartósítóanyagokat tartalmaznak.

hirdetés

Bár a természetes összetevők között is akadnak irritáló komponensek, a bőrnyugtató és kiegyensúlyozó hatású kozmetikumok rengetegében bőven találni olyanokat, melyek teljesen kizárják, vagy minimalizálják a jelenlétüket.

Ugyan nem mindegyik márka natúr besorolású, amelynek legfőbb jellemzői a természetes hatóanyagok, olyanokra vadásztunk, amelyek biztonságos alternatívákra cserélték, vagy minimalizálták a szintetikus adalékokat.

Akad közöttük teljesen tiszta, amely kizárólag növényi eredetű, bőrbarát elemeket tartalmaz, és olyan is, ami friss, biominőségű zöldségeket, gyümölcsöket és növényeket használ a bőrápolók előállításához, így garantálja az aktív vitaminokat, ásványi anyagokat, és a jótékony enzimeket.

Gyengéd arcápolók a természetes összetevők tiszta erejével

Mivel a napfény, a stressz, a változékony időjárás és a szmog alaposan megviseli az érzékeny bőrt, őszre rendszerint teljesen kimerülnek a tartalékai. Ezért olyan arcápoló kozmetikumokat gyűjtöttünk egy csokorba, melyek táplálják, nyugtatják, antioxidánsokkal erősítik a kényes hámréteget, és javítják ellenálló képességét.

Kis márkaismertető

Az Ilcsi növényi alapú natúrkozmetikumai friss gyógynövényekből, zöldségekből, gyümölcsökből és gyógyvízből készülnek, így nem kivonatokkal, hanem élő hatóanyagokkal táplálják a bőrt.

A Lush filozófiájának középpontjában szintén a frissesség áll, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a biogyümölcsöket és -zöldségeket tartalmazó, kézzel készült termékekre. A készítményeik 58%-a tartósítószermentes, ahol pedig elengedhetetlen lépés a konzerválás, különös gondot fordítanak arra, hogy kizárólag biztonságos és kímélő tartósítást alkalmazzanak. Friss arcpakolásaik és arctisztítóik többségébe ehető, konyhai összetevőket kevertek.

A Manna a natúr, vegyszermentes bőrápolást tartja szem előtt, amely kizárja a mesterséges színezékek, és a szintetikus illatanyagok használatát. A fenntarthatóságra, a környezetvédelemre szintén odafigyel a márka.

A The Body Shop-nál szintén fontos szempont a gondosan megválogatott természetes alapanyagok és az ősi receptek ötvözése a modern technikával. 100%-ig vegetáriánus és nagyrészt vegán termékeket készítenek, melyek különféle bőr- és hajproblémákra kínálnak megoldást.

A PomPom sem enged a jó minőségű, természetes összetevőkből, emellett pedig az innovatív natúrkozmetikai fejlesztéseket veszi alapul a kencék összeállításánál. Készítményeik nem tartalmaznak mesterséges illatanyagot, színezéket, parabént, SLS-t, SLES-t, kőolajszármazékot. Illetve ECOCERT kompatibilis, bőr- és környezetbarát tartósítószerrel konzerválják termékeiket.

Kiemelt képek: Getty Images, Lush.

  • Megosztás:
hirdetés