Ez a rövid frizura került most a népszerűségi listák élére, a dögös fazon dús, nőies összhatást kölcsönöz a kisugárzásnak. Sokan kérik a fodrásztól a réteges vágást.

hirdetés

Az idei év tényleg a rövid frizurák terepe, úgy tűnik, hogy a dögös vágásoknak most senki nem tud ellenállni. A tavaszi időszakban egy merész, ugyanakkor kifejezetten nőies fazon kerül a felfutó trendek élére, amelynek az alapját a klasszikus pixie adja. Az ember azt gondolná, hogy a szokásos pixie-stílusra már mindenki ráunt, ám a profi fodrászok ilyenkor mindig belevisznek egy kis csavart a retró hajfazon megjelenésébe.

A menő shaggy pixie vágás alaposan megváltoztatja a frizura textúráját, dús és rugalmas hatást kölcsönöz a tincseknek. Vékony szálú, illetve erős, nehezen kezelhető frizura esetén éppúgy remek választásnak bizonyul, ugyanis egyfajta játékos, bozontos hatást kelt, ami minden hajtípus esetén szuperül működik. A kusza összképben mégis ott rejlik a finom nőiesség, ez a vágás már önmagában egy erőteljes stílusmix!

Ez a dús, réteges rövid frizura most a legmenőbb választás

A pixie-t mindenki ismeri, miben tud változást hozni a shaggy pixie fazon? A klasszikus verzió esetén az oldalsó tincsek rövidre nyírtak, míg felül a fodrász hosszabbra hagyja a szálakat, ettől lesz egyfajta bubihatása a hajkoronának. A shag stílus rétegezést visz a frizurába, ami az efféle rövid verzióknál elnyújtott, lenyúló hatást kelt. A pixie és a shag keveréke esetén tehát az oldalsó, illetve a tarkónál lévő tincsek nem lesznek rövidnek, éppen ellenkezőleg. A szakember nyakra simuló, hosszabb szálakat hagy, ettől nőies, elegáns, mégis dögös és merész összhatást kelt az eredmény.

A réteges vágás alapvetően dúsabbá, rugalmasabbá teszi a tincseket, visszaadja a lelapult frizura tartását. Sokan azt gondolják, hogy a rétegezett szálak kizárólag hosszú hajstílus esetén tudnak érvényesülni, ám a megfelelő technikával a rövid fazonokkal is elérhető a volumennövelő hatás. A shag és a pixie kombinálása éppen ettől olyan zseniális. A felül rövidebb, alul hosszabb tincsek remekül ellensúlyozzák s egyúttal kiegészítik egymást, a zavarosnak tűnő összhatás a végén mégis letisztult, dögös megjelenést kölcsönöz.

A shaggy pixie frizura nem csupán az esetlen, lelapuló tincsekbe lehel életet. Az arcot is sokkal látványosabban körvonalazza, az arckarakter fókuszba kerül a lenyúló, réteges vágásnak köszönhetően. Az alsó, illetve a felső tincsek hosszával egyaránt lehet trükközni, ezáltal a frizura maximálisan személyre szabható.

A shag és a pixie keveréke egy laza, játékos frufrut is abszolút elbír maga mellett, a bohókás, játékos vágás mellé a hosszabb, illetve a rövidebb elülső tincsek egyaránt szuperül passzolnak. Az elmúlt években ismét népszerűvé vált minifrufru, valamint a féloldalas hosszú, függönyszerűen lehulló fazon szintén stílusújító hatással bír.

Ha egyetlen stílust kellene ráhúzni erre a népszerű vágásra, nem tudnánk bekategorizálni. Egy azonban biztos, ez a felturbózott pixie-vágás garantáltan vonzerőnövelő hatással bír!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés