Sokan azért döntenek úgy, hogy rövidre vágatják a hajukat, hogy kevesebb legyen vele a macera, és könnyebb legyen kezelni.

Egy jól kialakított rövid fazonnál tényleg ez a helyzet, ám a kurtább tincseknek is megvannak a hátrányai: ezeket lehet csak elfeküdni igazán! Ráadásul könnyen lehet, hogy néhány hét után megunod, hogy nem tudod úgy variálni a hajad, mint a hosszabb fürtöket. Mindkét esetben jól jöhet egy mini hajvasaló, amivel kijavíthatod az elnyomódásokat, és feldobhatod a frizurádat, ha egy kis változatosságra vágysz. Ilyen eszközt beszerezhetsz a legtöbb olyan nagyáruházban, ahol elektronikai cikkeket is árusítanak, vagy akár az interneten keresztül.

Ha a loknik hiányoznak a legjobban a hosszú hajad idejéből, a fenti videóban megnézheted, hogyan készíthetsz csodás csigákat a mini hajvasaló segítségével akár néhány centis tincsekből is. Ez már egészen rövid hajjal is működik, de hosszabb, éppen növesztési folyamat alatt lévő fürtökön is kipróbálhatod. Ilyen hajméreteknél könnyebb vele bánni, mint egy normál méretű hajvasalóval, és a végeredmény is szebb lesz.

Akkor is alapkellék egy ilyen kis vasaló, ha hullámos vagy göndör a hajad, és szeretnéd kiegyenesíteni, vagy éppen szögegyenes, amit még hajszárítóval sem tudsz olyan szépen ráfektetni a fejedre, ahogyan a fodrász csinálta. Utóbbi esetben elég, ha a hajvégeket befordítod a minivasalóval, hogy ne álljon szét a frizura, ahogyan a fenti videóban is látható.

Kiemelt kép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés