A hosszú frufru, vagy más néven függönyfrufru elképesztően megbolondítja a megjelenést, az unalmas frizurák látványosan megújulnak tőle. Alapvetően nem hoz drasztikus változást, mégis kellően átformálja az arckaraktert és a hajstílust. Manapság az egyik legdivatosabb viseletnek számít, azonban nem mindegy, hogy milyen fazonnal párosul.

hirdetés

Sokan kifejezetten tartanak a frufruvágatástól, hiszen az eltérő hosszúságú tincsek nehezen nőnek össze, így aki megbánja a fazonírozást, hosszú ideig barátkozhat a megújult külsővel. Való igaz, hogy kicsit sem mindegy, milyen fazont választ az ember lánya, hiszen ahogy a különböző hajstílusok, úgy az olyan részletek, mint a frufru, szintén más és más arckarakterrel mutatnak igazán. Az sem mindegy, hogy milyen hajhosszal, fazonnal társulnak a homlokba lógó tincsek, így mielőtt fejest ugranál a stílusfrissítésbe, mindenképpen célszerű kikérni egy profi fodrász véleményét.

A hosszú frufru remek átmeneti megoldást kínál a vacillálók számára. A szálak nem lesznek túlzottan rövidek, könnyű őket félrecsatolni és lenöveszteni, ezzel a frufrufazonnal nem lehet túlzottan nagy hibát elkövetni. Nem is véletlen, hogy az elmúlt időszakban abszolút uralta a hajtrendeket, az már csak hab a tortán, hogy legyen szó hosszú, félhosszú vagy éppen rövid frizuráról, gyakorlatilag bármelyikhez remekül társítható. Dúsabbnak, teltebbnek láttatja a szálakat, nyújtja az arcot, valamint hihetetlenül nőies és dögös kisugárzást eredményez.

Vannak azonban olyan hajfazonok, amelyek mellett a függönyfrufru különösen jól tud érvényesülni. Mutatunk egy kis inspirációt.

Csinos, sikkes frizurák, amelyekkel a hosszú frufru igazán jól mutat

Rövidebb haj esetén

A choppy bob alapvetően a különböző rétegekre épül, így ez a hajfazon elképzelhetetlen lenne hosszú frufru nélkül. Ez a frizura dús, látványos hatást kelt, roppant dögös és határozott megjelenést kölcsönöz.

A szimpla bobfazon mellett szintén zseniálisan mutat a hosszú frufru. Ilyenkor a fodrász csak az elülső tincseket vágja lépcsőzetesre, a hajtömeg nagyobb része egy szintben marad. Az összkép így kicsit különlegesebbé válik, ráadásul a fejtetőre lapuló frizura problémája is abszolút megszűnik.

Noha első blikkre furcsának tűnhet, de a függönyfrufru az egészen rövidre nyírt pixie-fazonnal szintén csodás párost alkot. A hátul, illetve fejtetőn található, rövidebbre vágott tincsek egészen más hatást keltenek ebben a formában.

A félhosszú fazonnal is jól mutat

A félhosszú, tépett fazon abszolút elképzelhetetlen függönyfrufru nélkül. Az egyébként is rétegezett frizura mellett elképesztően jól mutat, gyakorlatilag önálló rétegként viselkedik, mégis betölti a frufru funkcióját. Ez a hajstílus sokkal dúsabbnak mutatja a tincseket, roppant dögös és stílusos kisugárzást eredményez.

Nem feltétlenül kell lépcsőzetesnek lennie a frizurának ahhoz, hogy a hosszú frufru jól mutasson mellette. Az unalmas, szimpla vágásokat kifejezetten megbolondítja, talán éppen elegendő azt a pár tincset rövidebbre vágatni az átalakuláshoz.

A hosszú frizurát elképesztően feldobja

A lelapuló, hosszú tincseket kifejezetten feldobja, ha hosszú frufruval társulnak. Sokan alig várják, hogy végre hátközépig érjen a frizurájuk, azonban az összkép mégsem kelt kellően dús és lágy esésű hatást. A frufruvágás ilyenkor egyszerű és tuti megoldásnak tűnik. Nem kell kapásból rövidre csapni az elülső tincseket, a hosszú, függönyszerűen lehulló frufrufazon csodás eredményt ígér.

A látványosabb hatás érdekében érdemes pár finom hullámmal dúsítani a tincseket, ettől a frufru még inkább érvényesülni tud.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés